“10 perc alatt” megoldotta volna ellenzékből, most másfél éve vergődik rajta (város)vezetőként!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy szája volt a jobbikos Fogarasi Gábornak 2019-ben ellenzékiként, akkora, hogy a végén megkapta a feladatot az új városvezetéstől. Másfél éve vergődik rajta, egyelőre hiába, pedig szerinte csak egy 10 perces probléma az egész. Valójában ennél is rosszabb a helyzet, és úgy néz ki, hogy Fogarasiék épp azokkal működnek együtt, akik ellen tenniük kellene. Legalábbis ezt sejteti egy civil szervezet.

Az önkormányzati lakásokkal “sújtott” Lánc utcai tömbre nem lehet büszke Pécs. Bár történtek kísérletek a helyzet rendezésére; volt olyan időszak 2015 körül, amikor normalizálódni is látszódott a helyzet, ma azonban szemét, mocsok, illegális lakásfoglalók, drog, alkoholisták, leszakított ajtók és ablakok jellemzik a helyet.

Program és pénz is volt 2019-ben

Az előző városvezetés 2019-ben elfogadott egy 42 milliós programot a helyzet rendezésére: egyebek mellett portaszolgálattal, szociális-rehabilitációs, segítő központtal.

Egyetlen képviselő nem támogatta ezt: a jobbikos Fogarasi Gábor. Szerinte ugyanis nem ez a megoldás, és egyébként is ő ezt 10 perc alatt megoldaná

– hangoztatta ezen a közgyűlésen:

Azt mondta, egyetlen család miatt van minden baj a Lánc utcai tömbben: ez a család drogokkal kereskedik, fenyegetik a lakókat, lakásokat törnek fel és “kiadják” azokat hajléktalanoknak és könnyű nőknek. Ha ők nincsenek, baj sincsen – lehetett kiolvasni a mondandójából.

Együtt parolázik a helyi drogbáróval a Jobbik?

Fogarasi Gábornak tehát – lehet talán mondani – nagy volt a szája 2019-ben, még ellenzékiként. Annyira, hogy végül az új városvezetés (lehet, hogy kiszúrásból, vagy hosszabb távú politikai érdekből: azért, mert tudták, hogy képtelen lesz megoldani) neki adta a területet. A Népjóléti és Sportbizottság elnökeként ugyanis a pécsi lakhatásért felelhet a politikus.

A szerinte 10 perces problémát azonban több mint másfél éve képtelen megoldani Fogarasi, és a városvezetés.

Az egész problémahalmazról már a sokadik cikkét, és az új városvezetés felé intézett kritikáját írja a Város Mindenkié Pécs civil szervezet. Legújabb cikkükben (ahol a fenti videórészlet teljes egészében is látható) azonban van a szokásosnál egy némileg érdekesebb kiszólás is. Azt sugallják ugyanis, hogy a Jobbik együtt parolázik azzal a “drogbáróval” és kísérgeti a Lánc utcai bejárásokon meghitten a párthoz közelálló ügyintézőt, akit ellenzékből még nagyon ki akartak rakni onnan.

Az, hogy Fogarasi Gábornak már 2019 nyarán tudomása volt arról az egy családról, amely a lakásokat feltöri és továbbadja, azért is roppant érdekes, mert

ennek a családnak a tagja az, aki a lakók elmondása alapján valóban foglalkozik önkormányzati lakások eladásával a tömbben, és ez a személy az, aki április 15-én – az egyébként a Jobbikhoz kötődő egykori Lakásosztály-vezetőt – Sebestyén Györgyöt kísérte, amikor az alpolgármesteri referens szóban otthonaik elhagyására szólította fel a lakókat”

– írják a civilekSzerintük pedig csavaros ugyan a történet, ám

“a legérdekesebb mégsem ez, hanem hogy miért hagyja szó nélkül ezt az eljárást az ellenzéki összefogás többi pártja?”

– teszik fel a nagy kérdést, és igazuk is lehet. Hiszen az “ellenzéki összefogás” pártjai teljes mértékben láthatatlanok Pécsett. Miközben a 2019-es választást ők nyerték meg, rájuk szavaztak a pécsiek, eközben viszont az MSZP emberei azok, akik elfoglalták az önkormányzat kulcspozícióit, és a városi cégek többségét. Nem is beszélve az alpolgármesteri helyről.

Arról, hogy ennek mennyire súlyos ára lehet éppen a kormányellenes tömbbre nézve a jövőben, EBBEN a cikkben írtunk részletesen.

Szexért adott lakást a Lánc utcában Fogarasi – ezzel vádolta meg burkoltan egykori barátja

A Lánc utcai problémákhoz lazán kapcsolódik az a jelenet is, amelyet korábban már bemutattunk a Pécs Aktuálon. “Számonkérő” körútra indult Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke tavaly ősszel, aki körútja során Pécsre is eljutott. Itt egykori harcostársát, Fogarasi Gábor jobbikos politikust próbálta kérdőre vonni a Városháza folyosóján. Akkor mutatott meg neki egy igen kínos hangfelvételt is. Ezen egy férfi beszél, aki azt állítja, Fogarasi “lefeküdt egy nővel”, aki ezért kapott egy önkormányzati lakást a Lánc utcai tömbben. Az ominózus videót és a jelenetet, ami közben Fogarasi egyszer csak faképnél hagyja Toroczkait, ebben a cikkünkben lehet visszanézni:

Előző sztori

Tudtad, hogy Pécsen van az ország legmagasabban fekvő étterme, ahol alpinisták mossák az ablakot?

Következő sztori

Kvízjáték a Magyar Sport Napja alkalmából

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1