Orfű szerelmese Dibusz, az Európa-bajnokságra készülő fociválogatott kapusa

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei családi nyaralás vélhetően kimarad, de ezúttal ezt egy cseppet sem bánja Dibusz Dénes: a Fradi kapusa a magyar labdarúgó-válogatottal készül az Európa-bajnokságra. A Pécs Aktuálnak elárulta, kire kíváncsi igazán a csoportellenfelek játékosai közül, miként azt is, hogy Orfű régóta nagy szerelme.

Már gyerekkorában sokat nyaralt Orfűn Dibusz Dénes

Nemrég lapunk is megírta, hogy a közkedvelt baranyai üdülőparadicsomba beleszeretett a túraautó-világkupa 2019-es győztese, Michelisz Norbert, aki egy apartmant is vásárolt Orfűn. Nem csak vele, Dibusz Dénessel és családjával is gyakran össze lehet futni a tóparton – a kiváló kapus is imádja ezt a gyönyörű környezetet. Igaza is van!

– Édesapám révén sokat nyaraltam Orfűn egy szövetkezeti nyaralóban, amit meg tudtam vásárolni. Úgyhogy amikor hazamegyünk, gyakran ott kötünk ki, nagyon szeretjük azt a nyugodt, varázslatos hangulatot, környezetet! Jó néhányan megállítottak már a tóparton, sok közös fotó készült az ott nyaraló sportbarátokkal.

Kérdésünkre azt is elárulta a kapus, hogy a családi fészket is egy Pécs melletti településre tervezik. Kozármislenyben már meg is vették azt a telket, amelyen majd építkezni fognak.

– Ott lesz majd a családi fészek, a főhadiszállás. De ez még a jövő zenéje, biztosan nem egy–két éven belül kerül rá sor – mondta Dini, aki párjával, Petrával másfél éves kisfiukat, Bencét nevelik.

A Ferencvárossal a Bajnokok Ligájában szerepelt, a magyar válogatottal pedig az Európa-bajnokságra készül – csodás szezonja van Dibusz Dénesnek. Marco Rossi együttese jelenleg Ausztriában edzőtáborozik, ott készül a részben hazai rendezésű kontinenstornára, a kapust is ott értük utol.

– Az idei családi nyaralás várhatóan kimarad, mert az Európa-bajnokság után egyből csatlakozni kell a Fradihoz – mesélte Dibusz Dénes. – Nem tudom, lesz-e akkor két–három nap. De nem számolunk vele, majd talán télen pótoljuk!

Az Eb egy piros betűs ünnep!

Mondjuk most nem is a nyaralás a legfontosabb a számára. Ő és az egész magyar csapat is hihetetlen élmény előtt áll, fantasztikus lesz a hangulat Magyarországon az Eb alatt, az egész ország szorítani fog nekik!

– Ez egy vissza nem térő alkalom, egy piros betűs ünnep! Biztosan hatalmas élmény lesz! Szerencsére olyan csapatunk van, amely tűzbe tudja hozni a szurkolókat: bízom benne, hogy ahhoz hasonló, vagy még nagyobb eufóriát élnek át, mint a 2016-os franciaországi tornán. Manapság az sem mellékes, hogy végre újra telt ház lehet – mindenkinek, játékosoknak és szurkolóknak egyaránt úgy kell ez, mint egy falat kenyér!

Dibusz stabil pont a magyar válogatottban

Mbappéra nagyon kíváncsi

Bár a csoportunkban bivalyerős ellenfelekkel találkozunk, hiszen játszunk a portugálokkal, a franciákkal és a németekkel, nem kizárt, hogy képesek leszünk egy–két meglepetésre. A továbbjutás egyenesen a csoda kategóriájába tartozna, de a pontszerzés azért benne van a pakliban!

– A lényeg az volt, hogy kijussunk! Azt mindenki látja, hogy ennél nehezebb ellenfeleket keresve sem lehetett volna összeválogatni. Mindegyikben olyan sztárok, egyéniségek futballoznak, akik ellen óriási dolog pályára lépni, nagy élmény látni, tapasztalni, hogy mit tudnak. Elárulom, ha valakire, akkor Mbappéra nagyon kíváncsi vagyok! Jelenleg ő a világ leggyorsabb játékosa, aki ráadásul a labdával is jó barátságban van. Amikor a Barcelona ellen játszottunk a Bajnokok Ligájában, a villámgyors Dembelé alaposan megnehezítette az életünket. Aztán amikor a Paris SG és a Barcelona találkozott egymással, akkor látszott, hogy a francia támadó sebessége még azon a szinten is különleges. Elképzelni sem tudom, mit jelenthet ez! Az biztos, hogy pokoli nehéz dolgunk lesz mindhárom csapattal szemben, de remélem, legalább egy meccsen meglepetést tudunk szerezni szurkolóinknak.

Előző sztori

Alakul: alig hét új beteget találtak a megyében

Következő sztori

Ordasok garázdálkodnak, emberéletek forognak veszélyben Magyarországon

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1