Címlap Egészség Orvosok, bete...

Orvosok, betegek, ápolók is koronavírusosak a Mohácsi Kórházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két orvos, hét beteg és tizenöt ápoló, illetve egyéb munkakörben alkalmazott munkatárs PCR tesztje lett pozitív a belgyógyászaton.

A koronavírus-járvány a Mohácsi Kórházat sem kerülte el. A Pécs Aktuál információja szerint két orvos, hét beteg és tizenöt ápoló, illetve egyéb munkakörben alkalmazott munkatárs PCR tesztje lett pozitív.

Az előírt eljárásrendnek megfelelően a betegek a területileg kijelölt ellátócentrumokba kerültek, a kontaktnak minősített dolgozók karanténban vannak. Az érintett osztály valamennyi dolgozóját és betegét tesztelték, az első tesztek eredménye mindenkinél negatív lett.

Az új felvételes belgyógyászati jellegű betegek ellátását átmenetileg a Komlói Egészségcentrum (belgyógyászat), valamint a Pécsi Tudományegyetem (gasztroenterológia) végzi, mindaddig, amíg a második teszt megérkezése és a záró fertőtlenítések után meg nem tudják nyitni újra a belgyógyászati osztályt. A többi ellátási területen továbbra is zavartalanul folyik a biztonságos betegellátás.