Címlap Hírek Figyelem, táv...

Figyelem, távcsövet kap Pécs! Ez lesz az első!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A távcsővel ingyen nézelődhetünk - ígéri P. Horváth Tamás önkormányzati képviselő. Pécs első mindent látó kukkerét a tettyei sziklák mellé teszik majd. Most megmutatjuk, mit lehet majd látni vele. 

Az egyik irányba mondjuk ezt:

A Dzsámi és a városfal

De nézzük a részleteket:

Pécs első közterületi távcsöve az új havihegyi kilátónál lesz, azaz azon a teraszon, amit jelenleg építenek a sziklák alatt/mellett. Erről P. Horváth Tamás önkormányzati képviselő beszélt egy videóban, amit a közösségi oldalán osztott meg.

Első távcső a Dél-Dunántúlon?

Azért az nagy dolog, ha azt nézzük, hogy ez lesz Dél-Dunántúl első közterületi távcsöve. Hozzánk legközelebb a balatonboglári körkilátóban van hasonló.

Ilyen távcső lesz a kilátóban Fotó: MTI/Varga György

A keresztet elzárják!

A képviselő arról is beszélt, hogy kilátó megépülésével együtt le fogják zárni a sziklákat és a keresztnél sem lesz már ücsörgés.

A havihegyi kilátó építése még csak a tereprendezésnél tart, de azért megmutatjuk, hogy milyen lesz a távcsővel a kilátás. A képviselő a videóban pénzbedobós távcsőről beszél, de lapunknak azt mondta a nézelődés ingyenes lesz!

A Székesegyház
Rétfalvi Sándor – Feszület (1969)
A városháza tornya
Balázs-kilátó
Tettyei romok
A Makár-domb
Egy ház és az erkélyek
Még egy ház
És a tv-torony

Korábban itt írtunk a kilátóról: