Címlap Balhé Látszólag sem...

Látszólag semmi értelme nincs annak, amit a pécsi polgármester csinál!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kéretlen hívásokkal "közvéleménykutat" Péterffy Attila egy nem létező ügyben, de ez inkább néz ki politikai kampánynak. Ugyanis már a kérdése és az "ügy" is értelmetlen, hiszen nem létezik, és nem is létezhet.

Pécsieket hív fel kéretlenül egy budapesti telefonszámról napok óta Péterffy Attila, akiket „megszavaztat” a nem létező pécsi „akkumulátorgyárral” kapcsolatban, pedig már egy hónappal ezelőtt eldöntötte a városvezetés: Pécsre nem jöhet ilyen gyár.

Lapunkat többen is értesítették a polgármester sajátos akciója miatt, ráadásul azt állítják olvasóink, ők soha senkinek nem adták meg a számukat, legfőképpen nem politikai szervezetnek. Így azt sem értik, honnan volt meg a telefonszámuk „Péterffynek”. Azért is panaszkodnak, mert a gépi hívások után nincs lehetőségük leiratkozni erről a nagyszerű lehetőségről, egyszerűen megszakad a vonal.

„Kétszer is hívtak! Egyszer nem tudtam felvenni, másnap viszont újra próbálkoztak.

Így biztos nem véletlenszerű volt a hívásuk. Megdöbbentett, hiszen egy Péterffy Attila-közeli eseményen sem vettem még részt” – állította egy pécsi lakos, akit szintén felhívott a polgármester.

Mint olvasóink beszámoltak róla, a pécsi polgármester saját hangján közli, hogy Pécs nem fogja engedni, hogy akkumulátorgyárat hozzanak a városba. Arra kéri ezután a felhívott embereket, hogy a telefonjuk nyomógombjai segítségével válaszoljanak arra, hogy megvédje-e Péterffy a várost és a vizeket, vagy hagyja, hogy telepedjen le inkább az akkumulátorgyár.

A helyzet viszont az, hogy Pécsre egyetlen akkumuklátorgyár sem akar jönni. Sőt, nem is tudna jönni, akkor sem, ha ezt a városvezetés nagyon szeretné.

Ha komolyan lehet venni Ruzsa Csaba szavait, akkor ez a tény minden kétséget kizáróan kiderült azon a pécsi Közgyűlésen, amelyen mindezt maga a gazdasági alpolgármester vezette le egy előadásban egy hónappal ezelőtt. (Máig visszanézhető ez a jelenet, akit mélyebben is érdekelne – a szerk.) Ugyanakkor derült ki az is, hogy a pécsi városvezetés eddig 16 olyan befektetőt, céget vert vissza, amelyeknek állítólag „valamiféle köze” lett volna akkumulátorhoz – ecsetelte a polgármester. Hogy milyen közük, az viszont nem derült ki.

Ezt a témát egyébként nagyon részletesen, videós bejátszásokkal is tarkítva már bemutattuk ebben a cikkünkben, annál is inkább, mert akkugyár nem, de unikornisszarv-gyár viszont lehet Pécsett – döntötték el:


Lapunk kérdéseket küldött a telefonos kampány miatt a városvezetésnek. Arra voltunk kíváncsiak, hogy

  • 1/ Ki fizeti a telefonhívások költségeit?
  • 2/ Mennyibe kerül ez a “kampány”?
  • 3/ Mi szükség van a telefonokra, különös tekintettel arra, hogy a témát már lezárta az önkormányzat a napokban meghozott határozatával, amely szerint Pécsett nem lehet akkumulátorgyár?
  • 4/ Milyen adatbázis alapján hívják fel a pécsieket?
  • 5/ Meddig tart a “kampány”, hány hívást terveztek / vásároltak?
  • 6/ A nyomógombos válaszok alapján milyen eredményt lehet eddig megállapítani a nem létező ügyben?

Az önkormányzat egyelőre nem reagált kérdéseinkre. Ha ezt megteszik, feltétlen beszámolunk róla.