Visszaveszik a védettségit azoktól, akik nem kérik a második oltást

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarországon 137 ezren nem vették fel a második oltást. Tőlük visszaveszik a védettségi igazolást - mondta Orbán Viktor a Kormányinfón, ahol kitért a focisták (nem-)térdelésére is. Mutatjuk:

Orbán Viktor a szurkolókkal ért egyet

A legkevésbé sem szimpatizálok a térdelősdivel, a sport másról szól és nincs helye a pályán ennek. Az ilyen gesztusok kultúrafüggők – mondta újságírói kérdésre Orbán Viktor. Mi teljesen másként gondolkozunk ezekről a gesztusokról, mint a brit kultúrkörben.

AZT VÁRJUK A NEMZETI CSAPATAINKTÓL, HOGY HARCOLJANAK, GYŐZZENEK ÉS ÁLLVA HALJANAK MEG  

tette hozzá.

Nem véletlenül terjed ez a gesztusrendszer ilyen gyorsan, mert van mögötte egy morális megfontolás, mert volt rabszolgatartó országok találták ki – tette hozzá. Az utóbbi dolog egy komoly morális teher, és minden népnek magának kell hordoznia, mi nem voltunk rabszolgatartók, tehát felelősségünk sincsen. Én a szurkolókkal értek egyet – tette hozzá. 

A Kormányinfón ezt megelőzően a kormányfő beszélt arról, hogy

legyőztük a járvány harmadik hullámát.

Az új fertőzöttek száma gyorsan csökken, a pozitív tesztek aránya egészen mélyre süllyedt. Ez jó hír – mondta Orbán Viktor.

Átoltottság tekintetében első helyen állunk

– Magyarország az egyetlen olyan ország Európában, ahol több vakcina áll rendelkezésre, mint ahányan oltásra jelentkeztek – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Engedélyezték a gyermekek oltását

A 12-15 év közötti gyerekek beoltásáról a szülők dönthetnek. A kormány erre külön kampányt nem indít.

137 ezren nem vették fel a második oltást

Akinek lejárt a második oltásának határideje és nem vette fel, akkor törlik a védettségi igazolványokról szóló nyilvántartásból. A kormányfő hozzátette: azoknak ért véget a járvány, akik be vannak oltva. Akik nem oltatták be magukat, veszélyben vannak. Mindenkit képesek vagyunk harmadjára, ha kell, akkor a negyedszerre is beoltani – mondta.

1-1,5 hónappal előrébb járunk

Ez a GDP-ben 1 százalékos többletet jelent – mondta Orbán Viktor. Magyarország a dolgozó emberek száma 4,5 millió felett van, ez 50 ezerrel kevesebb, mint 2019 azonos időszakában.

Amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit létre fogunk hozni

Két operatív törzs alakul meg a napokban, amely

  • a gazdasági élet
  • a társadalmi élet újraindításával foglalkozik majd.

Indul az új nemzeti konzultáció

  • a gazdasági újraindításról,
  • a gazdaság megerősítéséről
  • és a stabil gazdaságról.

Fontos, hogy egyetértés legyen a minimálbér tekintetében – tette hozzá.Jelentős adókedvezményekre lesz szükség, hogy jelentősen nőjön a minimálbér. 

Teljes sajtótájékoztató itt nézhető vissza:

Előző sztori

Mészáros Lőrinc lett a leggazdagabb magyar, és megelőzte az OTP vezért is?

Következő sztori

Hihetetlen: tízes ikreket szült egy dél-afrikai nő!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1