Móric

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Most a fiatalokat kapja el a koronavírus: a betegek átlagéletkora 26 év

A tavaszi járványhullám alatt a betegek átlagéletkora 67 év volt, a mostani, őszi hullám alatt viszont 26 év - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályvezetője.

Galgóczi Ágnes hozzátette: mivel tavasszal a kockázati csoportba tartozók betegedtek meg elsősorban, akik aztán kórházba kerültek és kezelést kaptak, akkor sokkal nagyobb volt az egészségügyi rendszer leterheltsége, mint most. Hozzátette,

az új gócok is elsősorban olyan helyeken alakulnak ki, amelyeket főként fiatalok látogatnak: gólyatáborokban, szórakozóhelyeken vagy esküvőkön.

A szakember felhívta a figyelmet, hogy a járványügyi szabályokat továbbra is be kell tartani, és figyelni kell arra is, hogy ha valaki tüneteket észlel magán, akkor ne menjen közösségbe.

Kérdésre válaszolva jelezte: a szennyvízből vett minták arra engednek következtetni, hogy

Budapesten és Debrecenben emelkedik majd a fertőzöttek száma.

Mint azt a Pécs Aktuál megírta, újabb rekord állt be: szeptember 4-re virradóan 459-cel nőtt az új fertőzöttek száma, és meghalt egy 82 éves, krónikus beteg. Ezzel 7382 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Baranyában tegnap óta 7 új megbetegedést regisztráltak.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Megújult a Veress Endre utcai rendelő, 358 milliót költöttek rá

Következő sztori

Túl alacsony lenne a Pécsi-tó vízszintje?

Legutóbbiak innen: Koronavírus

bool(false)