Friderika

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeptember közepétől kizárhatják az utazásból azt, aki nem visel maszkot

/

Leszállítják a maszk nélkül utazókat szeptember 15-től a Volánbusz és a MÁV-Start járműveiről – közölte szerdán a Volánbusz.

A részleteket illetően azt írták, a vonatokon a kalauzok leszállíthatják a maszk nélkül utazókat, az autóbuszokra a sofőrök pedig fel sem engedik azokat az utasokat, akik nem takarják el az arcukat.

Amennyiben az utas megtagadja a szája és orra eltakarását és nem veszi tudomásul, hogy így nem utazhat, akkor munkatársaik rendőri intézkedést kérhetnek. A hatóság ilyen esetben szabálysértési eljárást kezdeményezhet, és 10 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki.

A rendőrség emellett az autóbusz-állomásokon és az autóbuszokon szúrópróbaszerűen ellenőrzi a maszkviselési kötelezettség betartását, szabályszegés esetén bírságot ró ki.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Újabb szabályok az iskolákban a Covid-19 miatt

Következő sztori

Egyre nagyobb területen északira fordul a szél

Legutóbbiak innen: Koronavírus

bool(false)