Címlap Politika Teljes vezérc...

Teljes vezércseréről suttognak Pécsett: lemond Péterffy és Zag is, jön Kunszt Márta?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Városházi pletykák szerint nagy változás jöhet Pécsett, átrendeződhetnek az erőviszonyok. Makacsul tartja magát a szóbeszéd, hogy Zag Gábor kultúráért felelős alpolgármesternek kényelmetlen a pozíció, és inkább visszamenne a PTE-re, ahol előtte is jól elvolt, és nem kísérte minden lépését közfigyelem. Helyére Kunszt Márta, a pécsi DK emblematikus arca érkezhet majd, aki rutinos politikusnak számít és már volt alpolgármester korábban is. A zuhanyhíradó szerint ezért is tüntette ki a PTE is Zagot, hogy így ágyazzanak meg a visszatérésének.

Időről időre felbukkan valamilyen relációban, hogy távozik Péterffy Attila is. A választások előtt többen is tudni vélték, hogy az új, baloldali kormányban szánnak neki szerepet az energetika területén, míg Zag Gábornak államtitkári pozíciót ígértek. Most újabb pletykát terjesztenek a polgármesterről. Eszerint lemond majd, és helyére a választáson alulmaradt komlói MSZP-sből lett DK-s Szakács László ülne. (Persze egy időközi polgármester-választás után, amit azért nyerne meg, mert a Fidesszel alkut kötöttek, és azok szándékosan gyenge jelöltet indítanának). Egy másik verzió szerint Ruzsa Csaba lenne a polgármester, mivel a legtöbb komoly ügyet ő intézi a Városházán, párton kívüli és „el lehetne adni függetlennek”.

A szóbeszédek abba az irányba mutatnak, mintha a DK lenne az, amelyik valójában „átveheti Pécset” az MSZP-től; most ugyanis csak másodhegedűsök a helyi hatalomban, noha az egyetlen olyan baloldali párt, amelynek ma is szabad szemmel látható közössége és támogatottsága, na meg aktivista hálózta van a városban, és ugyanez már nem mondható el az MSZP-ről, amelynek gyakorlatilag az utolsó bástyája Pécs maradt.

Természetesen ezek nem megerősített hírek, hanem csak pletykák, viszont hetek óta egyre többen mesélik ezeket a Városháza környékéről. Mindenesetre igyekszünk ezekre hivatalosan is rákérdezni, és ha kapunk válaszokat, akkor mindenképpen beszámolunk azokról.