Adalbert

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vitorlásoké volt Orfű, tekintélyes mezőny indult

Régen láttunk ennyi vitorlát Orfűn, a Pécsi-tavon: szenzációs volt a 13. Compass Vitorlás Napok, a 21. Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékverseny.

Hiába a rendezők igyekezete, ha az időjárás nem kegyes – ezúttal azonban az volt. Az Orfűi Vitorlás Egyesület (OVE) által megszervezett verseny épp ezért tökéletes volt, remek volt az idő, a szél is megfelelően fújt, úgyhogy minden résztvevő nagyon jól érezte magát a 13. Compass Vitorlás Napokon, a 21. Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékversenyen.

A számok önmagukért beszélnek: 63 hajó és több mint 30 szörf indult, tekintélyes volt tehát a mezőny! A vitorlásoknál hét hajóosztályban küzdöttek a versenyzők (Finn, Laser, Laser Bahia, Laser Bug, Európa Jolle, Kalóz és Optimist – utóbbiban három kategóriát alakítottak ki a rendezők), a szörfösök pedig svertes és svert nélküli kategóriában mérték össze tudásukat.

– Nagy szerencsénk volt az időjárással, élénk, erős déli szél volt, ennek köszönhetően mind a hat tervezett futamot meg tudtuk rendezni – mondta a Pécs Aktuálnak Bodnár Imre, az OVE elnöke. – Kilenc klubból érkeztek versenyzők, jöttek a Balatonról, a Fertő-tóról és a Velencei-tóról. A Vásárhelyi Pál Emlékverseny újkori történetének egyik legjobb versenye volt ez, mindenki nagyon jól érezte magát.

Hirdetés

Nem mellesleg a jó hazai eredmények sem maradtak el: Finn hajóosztályban a huszonhat induló között a pécsi Székely Antal nyert meggyőző fölénnyel.

Győztesek. Laser Bug: Bodnár Róza (OVE). Finn: Székely Antal (OVE). Európa Jolle: Krisch János. Kalóz: Németh Ferenc/Németh Virág. Optimist: Hajdu-Geiger Ágost. Laser: Marosi Virág. Laser Bahia: Rendeczki Roland/Sinka Zoltán (OVE). Optimist fröccsentett: Periskics László (OVE). Szörf svert nélkül: Makkos András. Szörf sverttel: Kálmándy Ferenc (OVE).

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Egy évtized után térnek vissza a filmek Mohácsra

Következő sztori

Újabb sikert könyvelhet el a Pécsi Tudományegyetem

Legutóbbiak innen: Sport

bool(false)