Gellért, Mercédesz

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Beindult az élet a Rátgéber Akadémián

A felnőtt férfi csapat az NB I B Piros-csoportban játszik majd

/

A nyári szünetnek vége, visszajöttek az edzők és a játékosok is a Rátgéber Kosárlabda Akadémiára: hétfőn megkezdődött a felkészülés a 2020/2021-es szezonra.

A kollégium már vasárnap benépesült, megérkeztek a gyerekek, kora délután pedig szülői értekezleten ismerkedhettek a szülők és a játékosok az intézmény életével, szabályaival. Hétfőn aztán teljes gőzzel beindult a munka a Rátgéber Akadémián: reggeltől-estig foglalt a csarnokban a három pálya (a Fűzy Ákos, a Horváth Judit és az Egyed Mihály pálya), telt ház van a konditeremben, a kiváló erőnléti edzők megkezdték a játékosok fizikális felkészítését, és a minden igényt kielégítő konyhán is pezseg az élet.

Az akadémián mintegy háromszázötven tehetséges fiatallal kezdték meg ebben a szezonban a munkát – akadnak köztük távolabbról érkezők, miként helyi, pécsi gyerekek is. A csapatedzések mellett most is nagy hangsúlyt fektetnek az egyéni képzésekre, hiszen a legfontosabb az, hogy a játékosok egyénileg fejlődjenek, technikailag és fizikálisan is kifogástalan állapotban legyenek – kihozzák belőlük a maximumot. Garancia erre a szakmai munka minősége és mennyisége is, a legmagasabb korosztályokban napi öt–hat órát edzenek a kosarasok.

A 2020/2021-es szezon örömteli újdonsága az, hogy a felnőtt férfi csapat az NB I B Piros csoportjában, vagyis a másodosztályban szerepel majd. Már az előző idényben is sok szurkolót (és szakmabelit: edzőt, vezetőt, menedzsert) vonzottak a dinamikusan fejlődő fiú gárda meccsei, s az akadémia vezetői bíznak benne, hogy a most következő szezonban még többen jönnek el a csarnokba a színvonalasnak ígérkező mérkőzésekre.

Hirdetés

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

"Ingyenárammal" működhet majd számos pécsi intézmény - jelentette be a gazban állva Hoppál Péter

Következő sztori

Ez a félelmetes szupercella csapott le Pécsre percekkel ezelőtt!

Legutóbbiak innen: Sport

bool(false)