Címlap Állatvilág Két hét után ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2023. december 31-én tűnt el Pécsett a cane corso fajtájú kutya, Nala és csak 17 napos keresés után találták meg a Mecsekben, a Kantavári romoknál elbújva.

A kutyát megtalálók nem fogadták el az 500 ezer forintos díjat, így a gazdik a Pécsi Mentőkutyás Egyesületnek adományozták az összeget.

Nala gazdái még egy facebook csoportot is létrehoztak Keressük Nalát néven, ahol felajánlottak 500.000 Ft pénzjutalmat annak, aki megtalálja az elveszett kutyust.

Sokan részt vettek Nala keresésében. A csoportban naponta posztoltak egy térképet, amelyből mindenki tudhatta, hogy aznap ki és hol kereste az állatot. Az elmúlt hetekben a gazdik, családtagok, barátok, de még az állatmentők és végül szinte egész Pécs Nalátkereste .

Nehéz szavakba önteni azt az örömet és hálát, amit éreztünk, amikor megtudtuk, hogy sokan készségesen és önzetlenül csatlakoztatok a kereséshez. Az egész közösség segítőkészsége és összetartása valóban megérintette a szívünket.

– írták a gazdák közösségi oldalukon.

Az elkalandozott állatott végül két úr találta meg, akik azonnal értesítették a gazdikat, ám a pénzjutalmat nem fogadták el.

A kutya gazdái rendkívül hálásak a két úriember önzetlenségének, és azoknak, akik segítettek Nala keresésében. Ezért az 500.000 forint nyomravezető díjat a Pécsi Mentőkutyás Egyesület számára ajánlották fel.

A kutya 10 kilót fogyott, de jól van és örül, hogy újra hazatalált.

(Forrás: 24.hu; Kiemelt kép: Keressük Nalát facebook csoport)