Címlap Moderációs alapelvek

Moderációs alapelvek

Pécs Aktuál facebook oldal

A valódi és egymásra nyitott párbeszéd, illetve a kulturált beszélgetések és véleménynyilvánítás érdekében a Pécs Aktuál facebook oldalán a következő moderációs alapelvek érvényesek.

Mindenkit kérünk, hogy tartózkodjon az agresszív, fenyegető, félelemkeltő, gyűlöletkeltő, rasszista hozzászólásoktól.

Törlünk minden olyan hozzászólást, amely a hozzászólók vagy mások emberi méltóságát durván sérti vagy becsmérli. Ha a törlésre alapot adó magatartás ismétlődik, a hozzászólót kitilthatjuk az oldalról. Azokat a hozzászólásokat, melyek szélsőséges csoportok, vagy valamely politikai érdekközösséghez tartozó csoportok tartalmait osztják meg, figyelmeztetés nélkül töröljük és a hozzászólót azonnal kitiltjuk az oldalról.

Azokat a hozzászólásokat, amelyek egyáltalán nem kapcsolódnak az adott témához vagy kereskedelmi tevékenységet hirdetnek, töröljük, és töröljük a relativizálást is. Ha egy felhasználó az adott hozzászólást egy vagy több poszthoz több alkalommal helyezi el (flood), a hozzászólást töröljük. Ha a törlésre alapot adó magatartás ismétlődik, a hozzászólót kitilthatjuk az oldalról.

Törlünk minden olyan hozzászólást, amely a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre, egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való felhívást tartalmaz. Töröljük azokat a hozzászólásokat, amelyekben alpári, illetve agresszív, fenyegető hangnemű, jó ízlést sértő képek, szavak szerepelnek, alkalmasak a gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre, valamint az ilyen témájú weboldalakra mutató linkeket tartalmaznak. Töröljük azokat a hozzászólásokat is, amelyek személyeskednek, vagyis az egyes embereket személyükben lejárató, illetve egyértelműen velük kapcsolatosan sértő, vagy nyílt, esetleg bújtatott reklámnak minősülnek. Ha a törlésre alapot adó magatartás ismétlődik, a hozzászólót kitilthatjuk az oldalról.