Sonka, tojás, torma, hagyma, retek – húsvét a pécsi vásárcsarnokban
Tumultus volt a húsvét előtti napokban a pécsi vásárcsarnokban, megteltek a parkolók, mozdulni is alig lehetett a húsvéti bevásárlóktól.
Már nincs a menzákon dió, mogyoró és szezámmag!
Diós tészta helyett dejós tészta, de búcsút inthetünk a mogyorókrémnek, a szezámmagos rántotthúsnak és a müzlinek is.
Vége! Bezárt Pécs legrégebbi gíroszosa!
Csaknem 30 év után zárt be a város leghosszabb ideje működő gíroszosa, amely egykor a legjobb volt a városban.
A legtöbben afrikai harcsát vesznek karácsonyra!
Ponty, harcsa, keszeg - Elég nagy sorbaállás volt a legismertebb pécsi halasnál, ahol délre már minden elfogyott, 24-én már ki sem nyitnak!
Vége! Az utolsó üveg is elfogyott!
Hiába hozták vissza, nem aratott nagy sikert a Mecseki Itóka, talán mert az eredetihez képest gyenge utánzatnak sikerült.
Gyorsan elfogyott az újbor
A pécsi Kossuth téren tartott borkóstolót a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A rozét a februárban elhunyt Jakab Ferenc virológusról nevezték el.
Mai menü: püspökfalat, sült liba és újbor
„Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – tartja a mondás. Megnéztük a pécsi éttermeket, milyen étkekkel készültek Szent Márton napjára.
Gyorsan elfogyott a ritka tyúkból készült pörkölt
Egy ritka tyúkfajta került a kondérba Kossuth téren, amit a pécsiek is megkóstolhattak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából.
Kárpát kemence: Mátyás királynak a tésztaféléket, a disznózsírt és a töltött káposztát a törököknek ...
Minderről Ruprecht Lászlóval beszélgettünk, aki a SVÉT elnöke és a Kárpát kemence c. könyv szerkesztője.