Címlap A Pécs Aktuálról

A Pécs Aktuálról

Helló! Ez itt a Pécs Aktuál, a buborékon túli hírmagazin.

Ha csak egyetlen szóval kellene jellemezni Pécs legújabb online hírmagazinját, akkor ez a szó a Tisztesség lenne. Ezt tartjuk ugyanis a legfontosabbnak. Ha két szót is használhatnánk, akkor másodikként az Egyensúlyt mondanánk. És, ha netán három is beleférne, akkor még a Sokszínűséget is oda biggyesztenénk.

Sokszínű város, szokatlanul sokszínű tartalom

Mélyen hiszünk abban itt a Pécs Aktuál szerkesztőségében, hogy Pécs sokkal izgalmasabb, sokszínűbb és kulturáltabb város annál, mint ami a jelenlegi médiaképéből kirajzolódik (és ez elsősorban nem a kollégák hibája). Ezért döntöttünk úgy, hogy belevágunk, és egy teljesen szokatlan lapot hívunk életre városunkban. De mit is jelent ez a szokatlanság?

Azt, hogy szeretnénk visszatérni ahhoz a mára már szinte elfeledett hagyományhoz, miszerint egy lap feladata a korrekt, kiegyensúlyozott, tisztességes tájékoztatás. Őszintén törekszik arra, hogy minél több nézőpontból mutassa be a város történéseit, mentesen bármilyen érdekektől. Legfőképpen az újságíró saját, személyes, egyéni felfogásától. Ez utóbbinak pedig saját terepet szánunk a publicisztikák között, hiszen senki sem lehet „független” önmagától. A híreknek viszont annak kell lenniük!

Hogy ez a sokszínűség valóban teljesülni tudjon, sok más mellett beépítettünk egy extra „biztonsági funkciót” is a Pécs Aktuálba: a Vendégszerzőket.Pécsi gondolkodók párbeszéde

A szokatlansághoz hozzátartozik, hogy felkértünk politikusokat is azokból a pártokból, amelyek a pécsi Közgyűlésben helyet szereztek, vagyis kiérdemelték a szavazók bizalmát. Tehát minden politikai formációból! Ők is szabadon választott témában, rendszeresen fejthetik ki bővebben is a véleményüket és álláspontjukat. A cél az, hogy érveljenek ezek mellett egy-egy véleménycikk keretében, ne csak tévedhetetlen magabiztossággal „kinyilatkoztassanak”! Ezen célok mentén kértük fel továbbá Pécs mindkét megválasztott országgyűlési képviselőjét is ugyanerre a szerepvállalásra.

Tehát nem politikai közlemények, vagy agitprop kommünikék írására kértük fel a politikusokat, hanem arra, hogy egy-egy szerintük fontos döntést próbáljanak részletesen, érthetően is megindokolni. Érveljenek mellette vagy éppen ellene azért, hogy az Olvasók tisztább képet szerezhessenek, amelyek alapján meghozhatják a saját döntéseiket, vagy kialakíthatják a saját véleményüket.

Szerencsére úgy néz ki, ebben az esetben is nyitott fülekre találtunk!Fontos, érdekes és szórakoztató tartalom

Fontosnak tartjuk, hogy a Pécs Aktuál minél szélesebb réteghez szóljon, olyan témákkal, amelyek a pécsiek döntő többségét érdekelik és érintik, valamint nem utolsó sorban szórakoztatják is. Mindezek mellett terveink szerint erős program-ajánlókkal is készülünk, hiszen Pécs ebből a szempontból is izgalmas város, majdnem minden napra jut jó pár különleges látnivaló.

Nem feledkezünk meg a város erős kulturális életéről, annak szereplőiről sem, ide értve természetesen azt a brutális számú zenei formációt, amely Pécset liverpool-i magasságokba emeli.

Pécs Aktuál LIVE: Élő estek közönség előtt

Terveink között szerepel, hogy hamarosan beindítjuk azokat a nem válogatott közönség előtti esteket is Pécs Aktuál LIVE néven, amelyeken igyekszünk leültetni egymással ellentétes álláspontokat képviselő szereplőket. A cél az, hogy különféle témákban, nyíltan vitassák meg ezeket, illetve érveiket.

Ezeket az esteket mindig élőben fogjuk közvetíteni, de a helyszínen is lehetősége lesz a közönségnek cenzúrától mentesen kérdezni.

A Pécs Aktuál LIVE-al is azt szeretnénk elérni, hogy minél sokszínűbb képet kaphassanak az érdeklődők, amelyek alapján kialakíthatják a saját véleményüket.


Maradjanak velünk – Túl a buborékon

Persze hosszabb novellát is lehetne írni abból, hogy mi mindent szeretnénk, de mégis csak a tartalom lesz az, ami helyettünk beszél majd; és ez így van rendjén.

Arra bíztatjuk a „buborékon” átlátni akaró, sokszínű véleményekre nyitott és kíváncsi pécsieket, hogy kövessék a Pécs Aktuált, olvassák minden nap. Ígérjük, mindent megteszünk annak érdekében, hogy teljes képet kaphassanak arról, mi történik körülöttük.