15 éve járunk meccseket nézni a Blöffbe, ahová egyszer még a tűzoltók is vonultak

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Színház tér sarkán található Blöff Caffé 15 éve nyitotta meg kapuit. Stílusát tekintve akkoriban rendhagyó volt, emellett pedig a sportélet egyik meghatározó pontja is, ha meccsnézésről és szurkolásról volt szó. A családias hangulatú helyet három barát kezdte, közülük jelenlegi tulajdonosa, Dinnyés Zoltán számolt be nekünk a másfél évtizedes múltról.

Egy kicsit minden férfi álma a saját csehó

Dinnyés Zoltán a multik világát hagyta el azért, hogy gyerekkori vágya teljesüljön, és legyen egy saját kocsmája. 26 év vágyakozás után végül 2006-ban két jó barátja, Klepach Iván és Mertlik László kereste fel, hogy nyissanak egy új helyet a pécsi belvárosban. Zoltán 36 évesen ugrott fejest a vendéglátásba.

A sport szerelmesei és a csapolt sörök

Zoltán és két társa mindig is rajongott a sportért – legfőképpen a fociért. Ezért az alapelképzelésük az volt, hogy sportkocsmát nyitnak, ami az egykori Áfium hangulatát idézi, a belső dizájn is ez alapján született meg.

Nem, nem romkocsma. Csak egy sportcsehó!

A hely a nyitás óta nem változott, legfeljebb még több képpel, falidísszel és más mütyürökkel lett gazdagabb.

Egyszer rájuk hívták a tűzoltókat is

Ahogyan az lenni szokás a kocsmákban, a Blöffbe is sok mindent szerveznek az emberek, születésnapokat, osztály- és baráti találkozókat, viszont voltak elég extrém események is.

Egyszer esküvőt is tartottak Zoltánék egy ismerősük számára, de az egyik legemlékezetesebb egy grillparti volt.

A Blöff Caffénak van hátul, az épületek mögött egy saját kis udvara. Jó idő volt és úgy gondolták, hogy grillételeket készítenek a vendégeknek, amiket helyben fogyaszthatnak. Zoltánék hátul sütögettek és söröztek, nem figyeltek fel rá, hogy hatalmas füstöt csaptak ezzel, ami a Színház térről úgy nézhetett ki, mintha valami kigyulladt volna. Pár perc múlva hatalmas szirénázásra kapták fel a fejüket, tűzoltók másztak át a falon teljes felszerelésben. Az aggódó járókelők riasztották a lánglovagokat, mert azt hitték, hogy tűz van a kertben.

– Hát annyira nem voltak boldogok, amikor meglátták, hogy igazából nincs baj, csak két félrészeg barom süti a csevapot – mesélte kedélyesen Zoltán.

Nyugis hely, sokan szeretik

Tíz évvel ezelőtt kevesebb helyen lehetett meccset nézni, mint most és a fogyasztói szokások is mások voltak. Volt olyan délután, hogy harminc német egyetemista ült be, hogy egy hatodrangú meccset nézzenek barátaikkal. Viszont ma már kikopott ez a szenvedély az emberek többségéből.

Volt, hogy a külföldi egyetemisták szurkoltak végig egy délutánt a Blöffben

A sajátos házi koktélok és a félévente változó italkínálat miatt most is sokan szeretik a helyet.

Miért Blöff a Blöff?

– Bevallom nehéz pontosan felidézni, hogy miért is ezt a nevet adtuk neki. Amikor dolgoztunk a Blöffön előkerült pár sör, elkezdtünk kártyázni és akkoriban jött ki a híres Guy Ritchie-film is, a Blöff. Szóval valahogy így jött ez a név, de erre már senki sem emlékszik tisztán – mondta nevetve Zoltán.

Előző sztori

Napközben napos időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel

Következő sztori

Láncfűrészt és benzint zsákmányolt a pár – potyára

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1