Az akarat csodákra képes: öt nap alatt körbefutotta a Balatont Püspöki Krisztina

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Visszaköltözött a vidámság, a vitalitás az életébe annak a 20 éves pécsi lánynak, aki néhány évvel ezelőtt súlyos és nehezen diagnosztizálható betegség miatt nagyon sötéten látta a jövőt. Püspöki Krisztina most öt nap alatt körbefutotta a Balatont, és már tervezgeti a következő sportos kihívásokat!

Körbefutni a Balatont öt nap alatt – nem kis teljesítmény. Főleg egy olyan embertől, aki néhány évvel ezelőtt egy rémálom kellős közepén találta magát:

16 évesen hetente többször is rosszul lett, elájult, a balesetin törzsvendégnek számított. (Nem is olyan régen lapunk is beszámolt a betegségéről, és egy szerencsére „jól végződő” balesetéről is.)

De nem hagyta magát! Elkezdett sportolni, futni, aminek köszönhetően nem csak visszajött az életkedve, az állapota is rohamosan javult. Ő pedig célokat tűzött maga elé, amelyeket el is ért: tavaly hét nap alatt körbefutotta a Balatont, idén pedig öt nap alatt teljesítette a 206 kilométert!

A táv hosszú, a környezet csodálatos

– Az biztos, hogy hatalmas önigazolás volt ez számomra, sokat adott az önbecsülésemnek, a büszkeségemnek – mesélte a Pécs Aktuálnak Püspöki Krisztina. – Nagyon motivált a múltam: tudtam, hogy nemrég még ott tartottam, hogy nem tudtam koordinálni a testem, most pedig képes voltam lefutni öt nap alatt kétszázhat kilométert! Ez egy érdekes belső utazás is volt számomra, mert sokáig úgy éreztem, hogy nagyon messze van a vége, sosem érem el, beláthatatlannak tűnt a cél, aztán egyre közelebb jött, és eljött a vége. Nagyon boldog voltam, hogy ez is sikerült!

Nem meglepő: vannak új célok is. Már átfutott Krisztina fején, hogy ha tavaly hét, idén meg öt nap alatt ment a Balaton-körbefutás, akkor jövőre meglesz az három alatt is, de azért erre még alszik egy-kettőt. Az viszont biztos, hogy az ősszel indul egy maratonon, már nevezett is a versenyre, valamint elkezdett kacérkodni a triatlonnal. „Úszok, bringázok, futok, és szemezgetek egy versennyel is” – árulta el.

És hogy mi a helyzet a rosszullétekkel, amelyek egy időben teljesen megkeserítették az életét? Teljesen sajnos nem múltak el, de a helyzet sokkal jobb, mint néhány évvel korábban.

– Jóval ritkábban, de még elő-előfordulnak rohamok, amelyek néha nem olyan vészesek, olykor azonban elég rosszak. De mindezzel együtt jól érzem magam a bőrömben – mondta Krisztina, aki azóta leérettségizett a pécsi Kodály gimiben, és jelentkezett a PTE ETK-ra rekreáció és életmód szakra.

Nem volt könnyű, de végül célba ért

Előző sztori

70 éves Komló – tortaversenyt hirdettek!

Következő sztori

Többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás többfelé záporral, zivatarral

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1