Címlap Arc Gördeszkával,...

Gördeszkával, online tanítja úszni a pécsi gyerekeket Zsombi bácsi

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Azzal mindenki egyetért, hogy víz nélkül úszni lehetetlen feladat. Mégis egy pécsi tanárnak sikerült a lehetetlen. Hiába zárt be az összes uszoda a koronavírus miatt, Kapusi Zsombor, vagyis Zsombi bácsi online oktatásba kezdett, mégpedig egy gördeszkával.

Zsombi bácsi volt az első Pécsen, aki a járvány miatt munka nélkül maradt. Ő egyébként az egyik legmenőbb pécsi úszóoktató, legalábbis a kisgyermekes anyukák körében. Közösségi oldala szerint 650 kedvelővel és ugyanennyi követővel rendelkezik, akik néhány kivételtől eltekintve kizárólag nők!

– 20 évesen az ágy mellett hevertem a padlón, órák óta bámultam palafont és

azon gondolkoztam, hogyan kellene tennie a dolgát a pedagógusoknak, hogy a gyermeki boldogság és kitartás megmaradjon a felnőttkorban is. Én erre vállalkoztam,

ez segített abban, hogy felépítsem az úszóiskolámat, ami nagyon sok boldog kisgyereket hagyott maga mögött. Na, ennek most a vírus miatt hirtelen vége lett – mondta lapunknak Kapusi Zsombor, aki most online órákkal próbálja szinten tartani tanítványait.

Ehhez mindent felhasznál, amit otthonában talál, legyen az egy gördeszka vagy akár egy mezei konyhaszék.

Eddig négy ilyen videót készített, ezeket IDE KATTINTVA lehet megnézni. Mi most összevágtunk részleteket pár „tanórából”: