Címlap Arc Idős bácsi ol...

Idős bácsi olvasott be a pécsi polgármesternek, elsorolta, miből van elege „a pécsiek többségének”

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Váratlan esemény szakította félbe a keddi pécsi Közgyűlést. Egy idős bácsi jelent meg többed magával, aki szót kért, és kapott is miután többen feliratokkal a kezükben felsorakoztak a városvezető frakció mögött.

Fotó: Berényi Zoltán

Kálmáncsik Gyula azzal kezdte, hogy egyszerű városi lakos, akik a lakosság nagy részének véleményét szeretné ismertetni, tényeken alapulnak a megállapításai és nem szeretné, ha ezeket provokációnak venné a városvezetés, mert nem annak szánja.

Gyula bácsi azt mondta, elegük van

  • a mindennapos dugókból és abból, hogy nem lehet normálisan közlekedni, mert újra és újra felbontanak utakat, amiket nem régen fejeztek be
  • a tömegközlekedés is csődöt mondott, mert a sofőrök helyett a cégvezetők kényelmére és béremelésére költötték a pénzt
  • tisztességes emberek ezerei várnak arra, hogy bérlakáshoz jussanak, de nem jutnak, mert a legjobb lakásokat szétosztják a csókosok között, a többihez meg csak kenőpénzért lehet hozzájutni
  • és a városházán már féltucat ügyben folyik nyomozás, és a városnak okozott kár milliárdos értékű

Az idős férfi azt mondta,

tisztességes, átlátható és Pécsért felelősséget érző városvezetést akarnak, olyat, amely képes úgy vezetni a várost, hogy Pécs ismét elfoglalhassa méltó helyét a hazai nagyvárosok sorában.

A polgármester, és a városvezető frakció érdemi válasz nélkül hagyta a bácsi felszólalását, amit itt lehet teljes egészében megnézni: