/

Ilyen bulival indít Pécs, ha „vége ennek a rémálomnak”!

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kezdés
/

A Marsalkó családot nem kell bemutatnunk a pécsieknek. Marsalkó Péter több díjjal is elismert fotóművész, fiát Dávidot pedig nem csak a pécsiek, de egy ország ismeri. Most azonban Halott Pénz testvérével, Marsalkó Richárddal beszélgettünk, akit sokan ismerhetnek a pécsi éjszakai életből. Ő ugyanis nem véletlenül az egyik központi alakja a pécsi buliknak: a legjobb partikat szervezi a városban (és a városon túl is). Vagyis szervezte addig, ameddig be nem ütött a járvány.

A járvánnyal együtt lényegében a teljes közösségi szórakozás megszűnt Pécsett, ahogy más városokban is – mondja Marsalkó Richárd.

– Szellemváros lett Pécs, minden bezárt, este nyolc után kísérteties csend van az utcákon; a turizmus, a rendezvényszervezés, a vendéglátósok teljesen padlóra kerültek, illetve sok olyan vállalkozás is, amely a szolgáltatásra épült, amely emberekkel foglalkozott közvetlenül – meséli a szervező.

Marsalkó azt mondja, őt és a hasonló szervezőket átmenetileg nyugdíjazta a koronavírus-járvány, de azért nem ülnek tétlenül.

– A Rock The City jövő évi bulijait tervezem az országban, egyeztetek a klubokkal, rakjuk össze a jövő évet és nagyon bízunk abban, hogy az már jobb lesz és vége lesz a bezártságnak – magyarázza.

Úgy érzik, kimaradtak

Bár a Music Hungary Szövetség próbálja segíteni a szektort és lobbizni a kormánynál a különféle támogatásokért, a pécsi szervező szerint látszólag kevés sikerrel járnak.

– A napokban is nyílt levelet írtak a pénzügyminiszternek, hogy Varga Mihály is lássa, milyen rossz a helyzet az ágazatban, az itt dolgozók 90%-a elveszítette a munkáját és a megélhetését.

Mi úgy látjuk, a kormány nem nagyon foglalkozik ezzel a szektorral, kimaradtunk a támogatásokból is. Rengeteg ember dolgozik ugyanakkor ebben az ágazatban, döntő többségében fiatalok, és az ő munkájuk semmivel sem értéktelenebb, mint másoké. Pont ugyanolyan keményen dolgoznak, még ha sokan a szórakoztatást nem is tartják „igazi munkának”. Pedig az, és egyáltalán nem könnyű ez az élet

– magyarázta Marsalkó Richárd.

Erős másnap lesz!

Richárd szerint elképesztő várakozás van a fiatalokban, hogy mikor nyitnak ki végre a diszkók, szórakozóhelyek. Pécsett sincs ez másként, rengetegen érdeklődnek naponta, hogy mire számíthatnak.

 Azt gyanítom, az újranyitás éjszakája utáni másnap erős lesz! De ezzel nincs is semmi baj,

kevés olyan fiatalt ismerek, aki ne szeretne lazulni, a barátaival találkozni, társasági életet élni, táncolni, zenélni, szórakozni. Velük együtt mi is legalább ennyire várjuk már, hogy felkapcsolhassuk a lámpákat.

Mikor lehet az első igazi buli Pécsen?

Próbáltuk megtudni azt is, hogyan készül a szakma a „visszatérésre”. Richárd azt mondja, rengeteg ötlet és koncepció van, de azt egyelőre senki nem tudja megmondani: mikor kapnak zöld lámpát.

– Személyes véleményem az, hogy február közepe, illetve március közepe között valamilyen formában megindulhatnak majd a bulik, de lehet, hogy még akkor is lesz valamilyen korlátozás. Gondolom, az oltásokkal arányosan fog igazából javulni a helyzet, és csökken majd a szigor – véli.

Szerinte őket is komolyan sújtja az, ami sokakat, hogy csak egycsatornás az információ áramlása. Ez ugyan egyfelől jó, mert kevesebb így a fakenews, másrészről viszont nem igen tudnak ezért más csinálni: mint nézni a kormányzati bejelentéseket, hogy éppen mi várható.

A napokban hozzuk nyilvánosságra majd a Rock The City visszatérő eseményét, ami a Back to The City nevet viseli majd. A Pécsi Estben lesz a buli, ez már biztos, és nagyon bízunk abban, hogy a tavasz legelején. A nevet is úgy választottuk, hogy jelezzük: vége ennek az egész rémálomnak.

Előző sztori

Fényes nappal, vascsővel akarta elagyabugyálni ismerősét a belvárosban

Következő sztori

4 nap alatt 500 ezret költött, majd átverte a bankot a pécsi férfi

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1