Címlap Arc Csaknem tízez...

Csaknem tízezer új munkahelyet bukott el eddig Pécs Matheovits László szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Az elmúlt években számtalan alkalommal bebizonyosodott, hogy mennyi lehetőségtől esik el Pécs amiatt, mert a jelenlegi városvezetés alkalmatlan befektetők Pécsre vonzására, és képtelen a kormánnyal való praktikus együttműködésre, ráadásul a baloldali pártok érdekeit a város érdekei elé helyezi” – írta közleményében a KDNP ifjúsági szervezetének pécsi csoportelnöke.

Matheovits László szerint „emiatt

az elmúlt időszakban számos jelentős cég választotta korábbi terveinek ellenére Pécs helyett Szegedet, Veszprémet, Kaposvárt vagy Zalaegerszeget fejlesztéseinek helyszínéül. Emiatt 9600 új, jól fizető munkahelytől és hat és fél milliárd forintnyi iparűzésiadó-bevételtől esett el Pécs az elmúlt öt esztendőben”

– jelentette ki.

Hozzátette: „Én azt látom, hogy

ha Pécs meg akarja tartani a fiatalokat – biztosítva, hogy a városban versenyképes bért nyújtó munkahelyek jöjjenek létre -, akkor olyan új polgármesterre van szükségünk, aki képes együttműködni a munkahelyteremtés és a befektetésösztönzés érdekében a mindenkori Kormánnyal.

Én ezt a képességet jelenleg a Fidesz városházi frakcióvezetőjében, Csizmadia Péterben látom leginkább, örülnék, ha vállalná a polgármesterjelöltséget”.