Címlap Arc „Minden...

„Minden magyarnak kötelessége” a Fideszre szavazni Kövér László szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ilyen súlyos kihívás előtt Európa és Magyarország még nem állt, soha nem volt akkora tétje az európai uniós választásnak, mint most - jelentette ki az Országgyűlés elnöke szerdán este Újfehértón. A választás tétje: béke vagy háború címmel rendezett lakossági fórumon Kövér László azt mondta, "mozgósításban, meggyőzésben, a felelősség felkeltésében jobbnak kell lennünk", mint az ellenzék.

A Fidesz országos választmányának elnöke felidézte, hogy 2010-ben komoly fordulat történt Magyarországon, s a romeltakarítás és a stabilizáció után olyan tíz év következett, amikor az ország gazdasági helyzete évről évre javult, az emberek jobb anyagi helyzetbe kerültek, nőtt a nyugdíjak értéke és a családos keresők jövedelmi pozíciói.

Az Országgyűlés elnöke hosszan sorolta az Orbán-kormány intézkedéseit, kiemelve a világszerte elismert családpolitikát, a nemzetpolitikában bekövetkezett változásokat és a keleti nyitás politikáját. Kövér László szerint sokaknak nem tetszik, hogy Magyarország „önálló hangon merte megfogalmazni az érdekeit”, mint ahogy az sem, hogy „képesek, hajlandók és mernek a béke mellett érvelni, az igazság oldalán állni”.

A június 9-i választás arról is szól, hogy „a világ nagyobbik része hatással tud-e lenni Európa háborúpárti részére”, és ennek érdekében minden eszközt megragadnak

– hangoztatta a házelnök, majd feltette a kérdést: „hagyjuk-e hogy mások kockára tegyék az eredményeinket azzal, hogy belerángatnak a háborúba”, vagy történelmi elődeinkhez – Hunyadi Jánostól az 1956-os hősökig – „méltók tudunk maradni, és a megfelelő helyre húzzuk az ikszet”.

„Minden magyar embernek ma az a kötelessége, hogy arra a politikai közösségre adja a voksát, amely egyedül beszél és tesz a békéért, és nem hagyja, hogy belerángassanak bennünket a háborúba” – mondta Kövér László Újfehértón, hozzátéve: „aki a szívére hallgat, a Fidesz-KDNP-re szavaz, aki az eszére hallgat, meg pláne„.

(MTI)