Címlap Arc Női kihívót k...

Női kihívót kapott a sok férfi polgármesterjelölt Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján már fent van, ma pedig közösségi oldalán jelentette be a Tiszta Kezek Frakció vezetője, Bognár Szilvia, hogy elindul a polgármesterségért Pécsen, mert

a Páva Zsolt-féle városvezetés – amely a 2014-es teljes adósságkonszolidáció után ismét a csőd szélére vezette Pécset -, pontosan ugyanolyan rossz volt, mint a mostani Péterffy Attila-féle társaság, amely már ismét 16 milliárdos adósságnál jár. De lesz ez még több is, ha nem lépnek közbe a pécsiek

– írta.

Bognár Szilvia közölte, a Tiszta Kezek Egyesület önállóan indul Pécsett a június 9-i önkormányzati választáson. Az a céljuk, hogy „Pécs sikeres és modern nagyváros lehessen. Olyan város, ahol minden pécsi biztonságban érezheti magát, mindenkinek lehetősége van a tisztes gyarapodásra és az előrejutásra, ahol a szorgalmat, a munkát, a kitartást megbecsülik és díjazzák, ahol a minőség számít. Olyan várost szeretnénk, amely gondoskodik a lakóiról és segíti őket a mindennapokban„.

Hogy erre az útra ráléphessünk, véget kell vetnünk Pécs kirablásának, ami az elmúlt ciklusokat jellemezte, és annak az uram-bátyám rendszernek is, ami ennek része, és ami eddig gátolta városunkat a fejlődésben. Mert nem a teljesítmény, nem a munka számított, hanem a haverok, a pozíciók és a kitalicskázott pénzek” – tette hozzá.

Bár a Mindenki Pécsért Egyesület és az LMP a kampánykezdet előtti utolsó órákban közös indulással jött elő irányunkba, erre az ajánlatra azonban a Tiszta Kezek nemet mondott. Szerintünk azok, akik az elmúlt években hallgattak és tétlenül nézték, vagy asszisztáltak Pécs széthullásához, és eltűrték, segítették a mutyi-politikát, nem hitelesek. Nem kívánunk a 2019-es útra lépni, nem kívánunk civil álca mögé rejteni Budapestről jóváhagyott politikusokat” – szögezte le Bognár.

Úgy látjuk, hogy a fővárosból irányított pártpolitikusok éhesek, és csak egy szeletet akarnak kizsarolni abból a tortából, amelynek felét Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció pécsi emberei esznek meg; a maradék felén a haldokló MSZP szeretne túlélni, míg a tortatartó összekent szélébe a többi „ellenzéki” formáció csimpaszkodik. Ebből a tortából azonban a pécsieknek nem jut semmi, csak a lehulló morzsák, amiket szépen feldíszítenek és kicicomáznak nekik, hogy nagyobbnak és ízletesebbnek tűnjenek.

– írta Bognár Szilvia.

A Tiszta Kezek polgármesterjelöltje szerint „a kilenc évig tartó Páva Zsolt-féle városvezetés – amely a 2014-es teljes adósságkonszolidáció után ismét a csőd szélére vezette Pécset -, pontosan ugyanolyan rossz volt, mint a mostani Péterffy Attila-féle társaság, amely már ismét 16 milliárdos adósságnál jár. De lesz ez még több is, ha nem lépnek közbe a pécsiek„.

Elég volt ebből a szerencsétlenkedésből, a város szétrablásából, lezüllesztéséből, és a hozzá nem értő, teszetosza, a felelősséget folyton hárító vezetőkből

– közölte.

Hozzátette: „a Tiszta Kezek célja az, hogy Pécs újra a csúcsra juthasson, büszkék akarunk lenni a városunkra, mert tudjuk, hogy itt okos, ügyes, tettre kész, szeretnivaló emberek élnek, akik sokkal több megbecsülést, sokkal több törődést és sokkal több lehetőséget érdemelnek annál, mint amit az elmúlt években kaptak„.

Bognár Szilvia teljes posztja itt olvasható el: