Címlap Arc Pécsi siker: ...

Pécsi siker: a világ legjobb fotóit lőtte Vince, aki telefonjával ért el nemzetközi sikereket

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi fiatal, Keresnyei Vince fotói a világ legjobbjai közé kerültek. A mobiltelefonnal készült hat kép a pánikbetegség témakörét járta körbe, és kivívta az ítészek elismerését, a „Sorozat” kategóriában a legjobbnak bizonyult. Célja az volt, hogy felhívja az emberek figyelmét erre a problémára.

Keresnyei Vince évek óta versenyez a világ legjobbjai között. Idén újra bezsebelt egy díjat a Mobile Phtography Awardon, azon a versenyen, amelyen a fotókat szigorúan csak mobiltelefonnal készíthetik és szerkesztik az alkotók.

Egyetlen magyar nevező volt Vince, aki a pánikbetegséget járta körbe fotóival

– Azért dolgoztam fel ezt a témát, mert személyesen is érintett vagyok benne – vallotta őszintén az elismert fotós. Vince hozzátette: szerinte a mentális betegségeket még nem nagyon tudják elfogadni az emberek.

„Nincs olyan látványos külső jele, mintha valakinek eltörne a lába, amit be kell gipszelni, holott ugyanolyan komoly egészségi probléma”

– Az emberek mégis azt mondják, hogy szedje össze magát az illető, nincs is semmi baja. Pedig ez egy konkrét betegség, ami sokkal több figyelmet igényelne – hangsúlyozta.

Vince egyik ismerőséről, Adriról készített fotókat, aki úgyszintén pánikbetegségben szenved, amire korábban antidepresszánst is szedett, de nemrégiben abbahagyta a gyógyszer szedését, így a fotós a leszokás folyamatának első szakaszait örökítette meg. A közös munka gördülékenyen folyt, hamar megtalálták a közös hangot.

Volt olyan nap, hogy csak beszélgettünk a pánikbetegségről és csak pár képet csináltam.

A képek semelyik része nem beállított. Egyszer rekonstruáltak egy élethelyzetet, de abszolút riportképek. A munka még nem fejeződött be, Vince tovább követi Adri sorsának alakulását.