Szerelme miatt pattant nyeregbe, majd ott is maradt a kalapos motoros

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A városban stílusával tagadhatatlanul kitűnik a tömegből. Wesco csizmát hord és western kalapot, folyamatosan napszemüveget visel és a felvarrókkal teli bőrmellénye mellett csilingelnek a karját és ujjait elborító gyűrűk és egyéb motoros ékszerek. Jánossy Balázs - avagy ahogyan a környékbeli motorosok ismerik – Motobox Bazsi az évek során a város egyik ikonikus "aszfaltbetyára" lett.

A Mecseki Lóhalál

Gyerekként apja Babettáját hajtotta, barátaival pedig a Mecsekben betyárkodott. Igaz, ott kerékpárral. Ez azonban olyan jól ment neki, hogy idővel még országos mountain bike versenyeken is indult.

„Remek csapatot alakítottunk ki a srácokkal, Mecseki Lóhalál néven folyamatosan nyomtuk a bringát. Nagyon jó buli volt. Majd ezután – egy jó nagy kihagyás után egyébként – a két keréknél maradtam, csak kicsit máshogy.”

Régi időkben még Siófokon – Yamaha SR 500 mellett

Közel 10 év a fővárosban és egy új kezdet

Balázs közel 10 évig élt és dolgozott Budapesten különböző munkakörökben. Ahogyan azt mondani szokás:

„Szinte minden volt, csak akasztott ember nem.”

Dolgozott költöztető cégnél, volt bolti eladó, raktáros, a McDonald’s ranglétráját is bebarangolta, volt értékesítési vezető, flotta menedzser, autóértékesítő és még egy sor minden. Viszont megannyi alkalmazotti év után változásra vágyott. Megelégelte, hogy nem a saját maga ura.

A szerelem miatt vette meg első motorját

Balázs 2007-ben vette meg első motorját csak azért, hogy szerelmét elkápráztassa. Párja ugyanis eltörte csuklóját, emiatt nem tudott motorra pattanni. Balázs azonban beállított egy Honda Shadow 750-sel, hogy felvidítsa a lányt.

Az első motor

Egy új élet és imázs kezdete

A motorozás alapja a biztonság, így a jogsi és a moci megszerzése után a ruházat beszerzése volt a következő lépés Balázs számára. Itthon és külföldön is vásárolt, hogy megfelelő felszerelést találjon. Ekkor jött a felismerés, hogy a maga ura szeretne lenni és motoros ruházatot szeretne árusítani. Eleinte félt belevágni egy saját vállalkozásba, de párja biztatására végül meglépte azt, ami megváltoztatta az életét.

2008 – már egy nagyobb motorral

Így 12 évvel ezelőtt megvette az akkor még a Fema-ban működő Motobox-ot Pécsen, ami a mai napig sikeresen, folyamatosan fejlődve üzemel és azóta szinte teljesen eggyé vált az ő karaktere az üzlet nevével.

Colombo feleség”

Párja időközben – a mocis barátok szerint – igazi „Colombo feleséggé” vált. Balázs beszél róla, de közös motorozásra nem jut idő.

Balázs sincs könnyebb helyzetben, ugyanis a munkahelye nem igen engedi szenvedélyének élni – nekik akkor van a legtöbb munkájuk, amikor a motoros szezon tart. Így maradnának a hétvégék, de ekkor a pogányi kertes házuk, a család és az ottani „mini állatkertjük” látja el őket feladatokkal: öt kutya, két macska, egy Jákó papagáj plusz egy kanári, aranyhalaik a kerti tóban, bentiek pedig az akváriumban. Ebből a csapatból Moto Teddy az, aki mindenhová Balázzsal tart.

Balázs és Moto Teddy

Mindezek mellett pedig második éve tagja a Dél-Dunántúli Motoros Egyesületnek, amivel jótékonysági rendezvényeket is szerveznek és évek óta olyan eseményekre is jár, amivel támogatja a motoros közösségeket.

Valival Floridában, Daytona Beachen

Egy biztos: Balázs és a motorozás ma már eggyé vált fogalom. Őt ez élteti, ez hajtja előre.

Előző sztori

Megújul Sellye város központja, a kivitelezővel aláírták a szerződést

Következő sztori

Számottevő csapadék nem valószínű