Címlap Arc Telex: Minden...

Telex: Mindenkit leköröz útburkolatnézésben a pécsi polgármester

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Telexnek is feltűnt, amit a pécsiek már jól tudhatnak, hogy Péterffy Attila szeret dolgokat megtekinteni, és a dolgok megtekintése közben le is fotóztatja magát.

A lap azt írja, a választási kampányokban vannak bizonyos műfajok, amiket az ember már úgy meg tud egymástól különböztetni, mint a filmeknél a westernt és a horrort. Ilyen választás idején ismert fogás például a mindenféle piszlicsáré beruházások átadása, lehetőleg szalagátvágással, de klasszikus elemnek számítanak az „XY politikus dolgokat néz” képek is. Még Facebook-oldal is épült erre a jelenségre Kim Dzsongun észak-koreai diktátor munkássága nyomán.

Az örök érvényű műfaj népszerűségére felfigyelhetett az újrainduló pécsi polgármester kampányfőnöke is, ugyanis

egy halom olyan kép jelent meg Péterffy Attila polgármesterről, amin az újonnan elkészült útburkolatokat nézi, vizsgálja, tapintja.

Mindezt azonban kevésnek találta a Fidesz egyik önkormányzati képviselője, Barkóczi Csaba – írja a Telex, aki egy hasonló aszfalttapizós képpel illusztrálta kifogásait, miszerint a Szív utcában még mindig töredezett az úttest.„Az útburkolat minőségére mondhatnám, hogy balkáni színvonalú, de aki járt már a Balkánon az tudja, hogy ennél még ott is többet fordítanak az utcák minőségére”

– véli Barkóczi, aki hozzátette, hogy „ispitaaljaiként nem fogja eltűrni ezeket a viszonyokat”.