Címlap Baleset Durva: így om...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfő délelőtt a Jókai utca 1. szám alatti épület beépítés alatt álló tetőterének egy része az utcára omlott.

Szinte teljesen leomlott hétfő délelőtt Budapesten a Jókai és az Aradi utca sarkán található épület teteje és az utca felé kilógó párkányzata, sőt a törmelék erkélyeket és díszítőelemeket is magával sodort – jelentette az MTI helyszíni tudósítója.

A tudósító arról számolt be: a törmelék az utcán, az épület előtt parkoló autókra, a járdára és az úttestre omlott. Az omlás erejét érzékelteti, hogy némelyik megrongált autót szinte csak sejteni lehet a törmelék alatt, ugyanis alig látszanak ki a kövek alól. Van több olyan gépkocsi, amelyet szó szerint kilapított az omlás – tette hozzá.

Korábban tűz ütött ki az épületben

Néhány hete tűzeset történt az átalakítás alatt álló Jókai utcai épület tetőterében, amelynek egy része hétfőn az utcára omlott – írta a VI. kerület polgármestere, Soproni Tamás (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) hétfőn közösségi oldalán.

Soproni Tamás jelezte: egyeztetett a társasház közös képviselőjével és minden segítséget megadnak a házban élőknek, amennyiben szükséges, úgy ideiglenes szállást is biztosítanak nekik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI-nek azt mondta, az épület lakott volt.

Négy sérült

A mentők négy sérültet láttak el a VI. kerületi házomlás helyszínén, egy nőt koponya- és gerincsérüléssel szállítottak kórházba – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.

Győrfi Pál elmondta: hat mentőegységet riasztottak a helyszínre, a mentők négy sérültet láttak el. A legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett. Őt gyors ellátásban részesítették a mentők és azonnal baleseti osztályra szállították.

Három további sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték – mondta a mentőszolgálat szóvivője.

(MTI, fotók: Mihádák Zoltán)