Címlap Baleset Három méter m...

Három méter mély szakadékba zuhant egy 19 éves lány a pécsi buliban, a szervezők nem értik, hogyan történhetett

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három méter mély szakadékba zuhant Varga Eszter, a PSN Zrt. kiváló sportolója. A 19 éves futót egy belvárosi szórakozóhelyen érte baleset, amelynek következtében súlyos sérüléseket szenvedett. Eltörött a kettes csigolyája, a bokája, valamint felsőtestén is több zúzódás érte – mondta a Pécs Aktuálnak a lány barátja, Lázár Gábor.

Az eset múlt szombaton történt, amikor a 19 éves lány barátaival egy pécsi szabadtéri rendezvényen szórakozott. Éjjel 1 körül Eszter elindult a mosdóba, de onnan már nem tért vissza.

A tömegben egy erősebb testalkatú férfitől akkora lökést kapott, hogy átesett egy kerítésen, majd szakadékba zuhant – mondta a lány barátja.

A mosdóba indult, de a tömeg miatt a bokrok mögé került, ahol a szakadékba zuhant

– Nagy volt a tömeg és nem tudni pontosan, hogyan esett a mélybe Eszter. Ő úgy emlékszik, valaki meglökhette – részletezte Lázár Gábor.

„Telefonon hívott, hogy beesett valahova, de nem tudja, hol van”

– A balesetet senki nem vette észre, így nem is segített rajta senki. Egy idő után kétségbeesve hívott telefonon, hogy egy sötét helyen van és borzalmas fájdalmai vannak – mondta a lány barátja, aki azonnal Eszter keresésére indult.

„Annyira sötét volt, hogy mi is nehezen találtuk meg”

– Telefonnal világítottunk le a mélybe, majd azonnal lemásztam hozzá. Kihoztuk, de a fájdalomtól már üvöltött Eszter. Azonnal mentőt hívtunk, kórházba szállították és ahogy tudták, meg is műtötték – részletezte Gábor.

A kerítés és a ház közé esett be a lány

Gerincmerevítővel elhagyhatta a kórházat, a lány karrierje azonban kérdésessé vált

Varga Eszter a PSN Zrt. kiválósága, ebben az évben sok versenyen remekelt. A fiatal lány jövője azonban sérülései után kérdésessé válik.

– Két csavar van a bokájában és a kettes csigolyája is eltörött. Lelkileg is nagyon megviseli Esztert ez az egész – tette hozzá a lány barátja.

Varga Eszter az idén az észtországi Tallinban zajló U20-as atlétikai Európa-bajnokságon is remekelt (Forrás: PSN Zrt.)

Sajnálják az esetet, felülvizsgálják a hely ezen részét

A Pécs Aktuál elérte a buli szervezőjét, aki azt mondta, több száz rendezvényen vannak már túl, soha semmilyen probléma nem történt még.

– Nagyon sajnáljuk az esetet. Mi nem azért csinálunk rendezvényt, hogy bárki is megsérüljön, hanem hogy jól érezze magát – mondta Gellai Gergő.

SZEMTANÚKAT KERESNEK

A lány és barátja most szemtanúkat keres, hátha valaki látta a tömegből az esetet. Egy 170-180 centiméter magas, szőke és erősebb testalkatú férfit keresnek.