Címlap Baleset Hasba lőtte t...

Hasba lőtte társát, majd kamuzott a rendőröknek egy baranyai fiatal

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoznak a baranyai rendőrök egy 19 éves fiatal ellen, aki tavaly ősszel meglőtte a társát. Az eset után a fiatalok egy ismeretlen lövöldözőre hivatkoztak – közölte a BMRFK.

Gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök azt a 19 éves kacsótai fiatalembert, aki a gyanú szerint tavaly szeptember 14-én délután az egyik pettendi ház udvarán egy légpuskával véletlenül hasba lőtte a vele lévő társát. A lövést követően a fiatalok – félve a következményektől – egy kitalált történettel hívták fel a rendőrség ügyeletét, mondván, a huszonéves férfit egy ismeretlen lőtte meg a település külterületén.

A mentő a sértettet életveszélyes sérüléssel szállítottak kórházba.

Már a bejelentés napján felmerült a gyanúja annak, hogy az eredeti történet hamis, ezt az eljárás során beszerzett bizonyítékok is alátámasztottak. A fiatalember végül beismerte, hogy éppen üvegekre lövöldözött a ház udvarán, amikor odament hozzá a társa, akit véletlenül hasba lőtt, mert azt hitte, hogy a fegyver nincs megtöltve.

Ellene gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, a hamis tanúzás és a hatóság félrevezetése bűncselekmények elkövetését a hatóság külön eljárásban vizsgálja.