Címlap Baleset Megtépte Pécs...

Megtépte Pécset a szél csütörtökön

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fákat csavart ki a viharos szél városszerte Pécsett, emellett volt ahol tetőt bontott meg, volt, ahol tűzfal dőlt meg. A károk elhárításán a Biokom Nkft. és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is dolgozott.

A Biokom Nonprofit Kft. munkatársai csütörtök kora estig mintegy 20 helyszínen avatkoztak be kidőlt fák, leszakadt, vagy letört ágak miatt. Az elhárítást csütörtök hajnaltól 4 csapatban összesen 15 fő végezte, hozzájuk csatlakozott a cég parkerdei részlege a mecsekoldali utakra dőlt fák darabolásával, eltakarításával.

Útra dőlt fák miatt kellett kivonulni a Kénes útra, a Donátusi útra, a Demokrácia útra és a Lapisi útra. A Hunyadi út-Káptalan utca találkozásánál, az Aranyos-kútnál egy nagyobb nyírfa dőlt ki tövestől a szökőkútra, személyi sérülés szerencsére nem történt, itt egy pad és egy kuka rongálódott meg.

Az egykori Domus Áruház mellett a parkban egy nagyobb hársfa fordult ki, és borult a járdára, a nyugati várfalsétány területén pedig szintén tövestől dőlt ki egy fa.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a megyében 43 beavatkozás volt csütörtökön a viharos erejű szél miatt. Többek között a Király utcában egy épület tűzfalát döntötte meg a szél, a tűzoltók a téglák és a törmelék eltávolításával stabilizálták a falat, megszüntetve ezzel a veszélyt.

Szintén Pécsett, a Wass Albert utcában egy három szintes családi ház lemeztetejét bontotta meg a szél, és az udvar felőli tetőszerkezetét letépte, valamint a kémény is ledőlt. A pécsi tűzoltók mentő- és drótkötelekkel erősítették meg a tetőszerkezetet megakadályozva annak további károsodását.

Pécsett, a Szendrey Júlia utcában a Baranya Megyei Kórház egyik épületére dőlt rá egy magas fa, amelyet a tűzoltók visszadaraboltak, megelőzve a további károkat.

Kiemelt képünk forrása: baranya.katasztrofavedelem.hu.