Nem versenyszerűen, de tudtak úszni – mondta az elhunyt testvérpár apja

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egész országot megrázta a Balatonon történt vasárnapi tragédia. Egy 14 és 17 éves fiú vesztette életét. A felfoghatatlan veszteség után nyilatkozott a Blikknek a fiúk apja.

“Vízipisztolyoztam a húgukkal, aztán ők odébb úsztak a matraccal”

Az apa elmondása szerint a három gyermekkel együtt ment be a Balatonba, majd a legfiatalabb lánnyal kimentek a partra.

Alig fél óra telt el, amikor megláttam, hogy néhány fiatalember hoz ki egy ájult gyereket. Egyből odasiettem, de akkor még nem is tudtam, hogy az én fiamról van szó. Csak a fürdőnadrágjáról ismertem fel szegényt – idézte fel megtörten az apuka, Sándor a Blikknek.

Egy hétre jött a család a Balatonra

A gyerekekkel a szülők gyakran jártak nyaralni, a Balatonra a tragédia előtti napon érkeztek – mondta a családfő.

Nem versenyszerűen, de tudtak úszni. Akárhova mentünk, rendszeresen ugráltak a mély vízbe, sosem volt gond ezzel. Mindketten jó fizikumúak voltak, csak arra tudok gondolni, hogy felhevülhetett a testük, amikor belecsúsztak vagy beleugrottak a vízbe.

Gyújtottunk egy-egy mécsest a parton

– Szemmel láthatóan a tragédia másnapján az a három bója beljebb volt hozva, amik azt jelezték, honnan mélyül a víz. Én már a rendőrségen voltam, amikor este a másik gyermekemet megtalálták. Hétfőn hazafelé bementünk a krematóriumba. Ott még el tudtunk tőlük búcsúzni. Előtte még gyújtottunk egy-egy mécsest a parton, ahol a tragédia történt – mesélte a könnyeivel küszködve az édesapa a Blikknek.

A tragikus sorsú gyerekek húga, Dominika a partról nézte végig az egész kálváriát. Sándor arról is beszélt, hogy

az elhunyt gyermekei gyógyíthatatlan betegségben szenvedtek.

A nagyobbik nyitott gyomorszájjal született, csak ülve lehetett altatni kicsiként, hogy ne fulladjon meg, mert a légcsöve folyton elzáródott. Emellett alig hallott és gyengénlátó is volt. A kisebbik autoimmun betegséggel és lisztérzékenységgel küszködött. Húszéves bátyjuk már külön él tőlük, ő a nyaralásra sem tartott velük.

Német fiatalok segítettek rajta

– Minden elismerésem azoknak, akik próbálták megmenteni a gyermekeim életét – tette hozzá a gyászoló apuka, akivel a Blikk a tragédia után egy nappal, hétfőn beszélt.

(Fotónk illusztráció, a keszthelyi strandon készült.)

Előző sztori

A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk

Következő sztori

Döntőbe úszta magát a pécsi Kenderesi Tamás

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1