Címlap Baleset Sajnos sok a ...

Sajnos sok a tűzeset Baranyában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvége során összesen tizenkilenc jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A tűzoltók négy tűzesetet számoltak fel, tizenkét műszaki mentést hajtottak végre, míg három jelzés tévesnek minősült.

Tűzesetek

A hétvégén a tűzesetek kapcsán elsősorban a szigetvári tűzoltóknak akadt dolguk, ugyanis nekik valamennyi tűzesethez vonulniuk kellett. Magyarlukafa településen száraz fű, gaz égett. Két nappal később, vasárnap már Szentlászlóra riasztották őket, ahol külterületen, két hektáron száraz fű, gaz, akácos alja, valamint nem művelt szőlőterület égett és a tűz a présházakat is veszélyeztette. Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Szombaton Szigetváron, az Almás utcában egy személygépkocsi motorteréből dőlt ki a füst, a motortérben néhány tenyérnyi felületen megolvadt a műanyag. Az eset során másban kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Vasárnap Sellyén, a Malom utcában családi házzal egybeépített melléképület utolsó tároló helyiségében (ahol tűzifát és egy kapálógépet tároltak) keletkezett tűz. A tűzoltók a palafedésű tetőszerkezetet elbontották, az épületeket hőkamerával átvizsgálták. A tűzben a tetőgerendák elégtek, azonban a lángok nem terjedtek át a többi melléképületre. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentések

Műszaki mentésekre a hétvégén elsősorban közlekedési balesetek és a viharos szél okozta károk miatt került sor, de három alkalommal lakásajtó kinyitásában működtek közre az egységek.

Drávafok mellett egy 8 méter magas kőrisfa az úttest fölé dőlt veszélyeztetve a járműforgalmat. Pécsett, a Bittner Alajos utcában egy húsz méter magas hársfa hasadt ketté, a Hársfa utcában ki is dőlt, leszakította a közterület világítás vezetékét, míg Vokányban pedig az úttestre dőlve a közúti forgalmat akadályozta. Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Pénteken délután Görcsönyben két személygépkocsi ütközött össze, nem sokkal később Pécsen, a Pellérdi úton két személygépkocsi ütközött össze. A járművekben összesen hárman utaztak, sérülést nem szenvedtek.

Szombaton délelőtt az M60 autópálya megyei szakaszán személyautó a szalagkorlátnak csapódott, a bal első futóműve kiszakadt az ütközés következtében. Az eset során személyi sérülés nem történt. Somogyapáti és Somogyviszló között egy személygépjármű megcsúszott az úton, majd fának csapódott és ezt követően az úttesten keresztbe fordulva állt meg. Az egység kiérkezése előtt az autóban utazó 2 fő kiszállt a járműből, őket a mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták és kórházba szállították.

Vasárnap délután Kétújfalu és Szörény között egy személyautó árokba borult. A járműben ketten utaztak, egyikük a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt, a másik utas azonban nem tudott kiszállni a kocsiból, őt végül a szigetvári hivatásos tűzoltók a csomagtér felől megközelítve, az ülések eldöntésével mentették ki.