Címlap Baleset Sűrű hétvégéj...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt hétvégén összesen 134 esetben riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat – derült ki a katasztrófavédelem összesítéséből. A lánglovagok négyszer tűzesetet számoltak fel, százhuszonkét alkalommal műszaki mentést hajtottak végre, míg hét jelzés tévesnek bizonyult. A műszaki mentések magas száma a péntek esti vihar okozta károk miatti beavatkozásokkal magyarázható.

Bozót kapott lángra Pécsen

Bozótos, gazos terület és összehordok faágak égtek péntek este Pécsen, a Hangya dűlőben. A nagyjából ötven négyzetméteres területen égő tűz két ingatlant is veszélyeztetett, a pécsi hivatásos tűzoltók azonban gyorsan körülhatárolták és eloltották a lángokat, így kár nem keletkezett.

Több baleset történt a vármegyében

Kamion és személyautó ütközött össze péntek délután az 56-os úton, Udvar közelében. Az ütközés következtében mindkét autó árokba borult. Az autókban csak a sofőrök utaztak, a személyautó sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett a balesetben.

Személyautó és motoros ütközött össze vasárnap délelőtt Pécsen, a Táncsics Mihály utcában. A motoros könnyű sérülést szenvedett, a mentősök a helyszínen ellátták.

Letért az útról, majd fának csapódott és az út melletti fás, bokros területen állt meg egy személyautó vasárnap délután Görcsöny külterületén. A sofőr előzés közben veszítette el uralmát a gépjármű fölött, ő a balesetben könnyű, utasa pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A pécsi hivatásos tűzoltók az utast kisegítették az autóból, majd a mentőszolgálat munkatársai mindkét sérültet kórházba szállították.

Viharkárokat szüntettek meg

Szombaton harminckét, vasárnap további nyolc alkalommal avatkoztak be viharkároknál a vármegyei tűzoltók. A károkat minden esetben kidőlt fa vagy letört faág okozta. A siklósi, mohácsi és pécsi hivatásos tűzoltóknak kerékpárútra, garázsra, tetőre, kerítésre és járdára dőlt fákat, valamint magasban fennakadt faágakat kellett eltávolítaniuk Drávaszabolcs, Mohács és Pécs területén. Az egységek láncfűrész segítségével, illetve kézi erővel eltávolították a veszélyt jelentő fákat. Az esetek során személyi sérülés, jelentősebb kár nem történt, valamint teljes útzár sem volt a vármegye területén.