Krisztina

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tömegbaleset történt egy magyar kerékpárversenyen

Tömeges bukás történt vasárnap az 1. Gella Kupa amatőr országúti kerékpárversenyen, melyen mintegy 50 résztvevő esett el. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben 19-en sérültek meg.

Hirdetés

Nem sokkal a rajt után tömegbaleset volt egy Balaton-felvidéki kerékpárversenyen vasárnap. Az esetről Szilasi László írt először a mezőny tagjaként:

– Óriási tömegbukás az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt után az első körben a Tótvázsony és Balatonszőlős közti lejtmenetben. A kb. 200 fős elit (férfi és női + u19 és master férfi) mezőny az első körben a 8%-os lejtmenetben esett el 70km/h-s sebességnél” – állt a bejegyzésben, amiben az is szerepelt, hogy

az erdő úgy nézett ki, mint egy horrorfilm, vért és törött bringák tömkelegét lehetett látni.

Mentőautók és mentőhelikopterek érkeztek a helyszínre, hogy ellássák a sérülteket. Az Országos Mentő Szolgálat tájékoztatása szerint a balesethez kilenc földi egységet és két mentőhelikoptert is riasztottak. A mentők összesen 19 sérültet látták el könnyebb és súlyosabb sérülésekkel, utána kórházba szállították őket.

Győrfi Pál az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy zömében zúzódásos sérülések voltak, de többüknél felmerült a csonttörés vagy az agyrázkódás gyanúja is. A mentők a helyszínre két mentőhelikopterrel és kilenc mentőautóval érkeztek, a sérülteket az ajkai, a veszprémi és a székesfehérvári kórházakba vitték. 17 férfi és 2 nő sérült meg.

Szilasi, aki a Tour de Hongrie versenyigazgatója és a Giro d’Italia magyarországi nagy rajtjának sportszakmai vezetője, az MTI-nek azt mondta:

szerinte ez az utóbbi húsz év legnagyobb magyarországi kerékpáros versenybalesete.

A mezőny, melynek tagjai balesetet szenvedtek, a Tótvázsony – Balatonszőlős – Pécsely – Tótvázsony 16,4 km-es „körpályán” tettek volna meg öt kört. Bár a verseny amatőr kupa volt, több magyar élmenő is elindult rajta.

Kiemelt kép: Index.hu

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Frissítve!
Előző sztori

Gulyás Gergely: színkategóriákba sorolják az államokat, bizonyos esetben újra lesz karantén!

Következő sztori

MSZP: Ahogy korábban a parkolást, úgy a vízparti strandolást tegye ingyenessé a kormány!

Legutóbbiak innen: Baleset

bool(false)