Tömegbaleset történt egy magyar kerékpárversenyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tömeges bukás történt vasárnap az 1. Gella Kupa amatőr országúti kerékpárversenyen, melyen mintegy 50 résztvevő esett el. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben 19-en sérültek meg.

Nem sokkal a rajt után tömegbaleset volt egy Balaton-felvidéki kerékpárversenyen vasárnap. Az esetről Szilasi László írt először a mezőny tagjaként:

– Óriási tömegbukás az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt után az első körben a Tótvázsony és Balatonszőlős közti lejtmenetben. A kb. 200 fős elit (férfi és női + u19 és master férfi) mezőny az első körben a 8%-os lejtmenetben esett el 70km/h-s sebességnél” – állt a bejegyzésben, amiben az is szerepelt, hogy

az erdő úgy nézett ki, mint egy horrorfilm, vért és törött bringák tömkelegét lehetett látni.

Mentőautók és mentőhelikopterek érkeztek a helyszínre, hogy ellássák a sérülteket. Az Országos Mentő Szolgálat tájékoztatása szerint a balesethez kilenc földi egységet és két mentőhelikoptert is riasztottak. A mentők összesen 19 sérültet látták el könnyebb és súlyosabb sérülésekkel, utána kórházba szállították őket.

Győrfi Pál az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy zömében zúzódásos sérülések voltak, de többüknél felmerült a csonttörés vagy az agyrázkódás gyanúja is. A mentők a helyszínre két mentőhelikopterrel és kilenc mentőautóval érkeztek, a sérülteket az ajkai, a veszprémi és a székesfehérvári kórházakba vitték. 17 férfi és 2 nő sérült meg.

Szilasi, aki a Tour de Hongrie versenyigazgatója és a Giro d’Italia magyarországi nagy rajtjának sportszakmai vezetője, az MTI-nek azt mondta:

szerinte ez az utóbbi húsz év legnagyobb magyarországi kerékpáros versenybalesete.

A mezőny, melynek tagjai balesetet szenvedtek, a Tótvázsony – Balatonszőlős – Pécsely – Tótvázsony 16,4 km-es „körpályán” tettek volna meg öt kört. Bár a verseny amatőr kupa volt, több magyar élmenő is elindult rajta.

Kiemelt kép: Index.hu

Hirdetés
Előző sztori

Gulyás Gergely: színkategóriákba sorolják az államokat, bizonyos esetben újra lesz karantén!

Következő sztori

MSZP: Ahogy korábban a parkolást, úgy a vízparti strandolást tegye ingyenessé a kormány!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1