Címlap Baleset Tragédia: nyo...

Tragédia: nyolcan meghaltak egy buszbalesetben az M7-esen

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyolcan – köztük a sofőr – meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben az M7-es autópályán, Szabadbattyánnál vasárnap hajnalban történt buszbalesetben – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

Győrfi Pál elmondta: 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Az oldalára borult egy zsúfolt, Horvátország felől érkező – autóbusz vasárnap reggel 4 óra 55 perckor az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében. A magyar bejegyzésű jármű több mint ötven utasa közül az elsődleges adatok szerint a helyszínen nyolc ember életét vesztette, ketten súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültek – írja a katasztrófavédelem.

A busz átszakította a szalagkorlátot, illetve az autópálya-felüljáró hídpillérének is nekiütközött. A helyszínre érkezett egy tűzoltódaru is, amely akkor kap majd szerepet, amikor a jelenleg is zajló helyszínelés befejeződött, és megkezdődhet a műszaki mentés. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság videót is közzétett a baleset helyszínéről.

Police.hu arról tájékoztat, hogy a helyszíni szemlét és a műszaki mentést a rendőrök megkezdték, a helyszínen teljes útlezárás van érvényben, a forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál terelik le az autópályáról, visszatérési lehetőségük a járművezetőknek a következő felhajtónál lehetséges, a 63-as számú főútról.

(Fotók: Mihádák Zoltán/MTI)

A rendőrségi fotók is megdöbbentők: