Albánok árasztanák el a járvány után “műheroinnal” a magyar drogpiacot is

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendőrségi elemzők szerint jelentős készleteket halmoztak fel albán bűnözői csoportok, hogy a járvány után elárasszák a piacot. A szer azonban életveszélyes, mert a heroinnál ötvenszer erősebb, fentanil alapú drogot "főztek" ugyanis - mondják a szakértők.

A fentanil eredetileg szintetikus, erős fájdalomcsillapító, hatása miatt csak szigorú, kórházi orvosi felügyelet mellett alkalmazható. A drogkereskedők hamar rájöttek, hogy

a fentanil nem más, mint az eredetinél olcsóbb, mesterségesen előállított heroin, csak annál ötvenszer erősebb,

éppen ezért sokkal veszélyesebb.

Az elmúlt években az uniós, így a hazai drogpiacon is a fentanilnál gyengébb, kínai alapanyagból készült dizájnerdrogok szorították ki a heroint. A kereslet csökkent, így viszont a heroin olcsóbb lett.

A koronavírus veszélye miatt az ismert okokból leállt a kínai utánpótlás, kiürült a feketepiac drogkészlete. Az Europol felderítői szerint albán bűnözőcsoportok várnak arra, hogy a koronavírus okozta veszélyhelyzet elmúltával újra beinduljon a feketegazdaság és kinyíljanak a határok.

Kiderítették, hogy

az albán maffia ipari mennyiségű mákot vásárolt fel olcsón, hiszen nem volt felvevőpiac. A felderítés szerint titkos raktárakban többtonnányi heroint állítottak már elő,

elkezdődött az európai raktárak, depólakások feltöltése a kamionokban kicsempészett anyagból.

Az albánok – akik fentanilt is szereztek – erősek, szervezettek, a háttérben teljesen át akarják venni a drogpiac – közölték a szakértők.

A magyar kábítószerpiacon garantálhatóan felbukkan majd az albán heroin, a fentanillal kevert halálos méreg.

(via Magyar Nemzet)

Előző sztori

Hoppál tévúton jár – Keresztes László Lóránt szerint

Következő sztori

Schanda Tamás: A kormány stratégiája nem a segélyezés, hanem a munkahelyteremtés