Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pattanásig feszült a helyzet a Móricz Zsigmond térnél létrehozott kutyafuttató miatt. Az ott élők szerint túl közel került a lakásokhoz a körbekerített rész, emiatt őket többszörösen is sérelem érte. Jelenleg aláírásokat gyűjtenek, de ha kell jogi útra is terelik az ügyet – tudta meg a Pécs Aktuál. Lapunknak nyilatkozott a terület önkormányzati képviselője is. A DK-s Auth István elmondta: ha elbontanák a kerítést, a kutyások ugyanúgy ott maradnának. Egyelőre nem tervezik elbontani az egy éve átadott futtatót.

Az egykori Domus-parkolónál található, kutyák számára elkerített parkot tavaly ősszel adták át. Most viszont

Aláírást gyűjtenek a futtató felszámolása miatt

A környék lakói azt akarják, hogy

Szüntessék meg az elkerített részt, máskülönben jogi útra terelik az ügyet

állítja egy ott lakó, Szászi András

És hogy mit sérelmeznek?

– Az állandó ugatást, ami szinte szüntelen. A lakók szerint sosem zárják a területet

– A terület önkormányzati képviselője, Auth István az érintett társasházból senkivel nem egyeztetett

– A kutyafuttató közterületen létesült, de a lakók szerint arról semmilyen döntést nem hoztak a közgyűlésben.

– Az ingatlanok értéke a lakók szerint 5-10 százalékkal csökkent, ami 38 lakást érint. Összesen 20-30 millió forint veszteség érte őket – állítják. Ezt ki fogja megfizetni nekik? – tették fel a kérdést.

– Sérelemdíjat is követelnének, mert nyugalmukat zavarja/zavarta a kutyafuttató – mondták.

Este 20 óra után már nem lehetne látogatni a területet – az ott lakók szerint senki nem zárja a kutyafuttatót, így nonstop megy az ugatás

A terület önkormányzati képviselője, Auth István lapunknak elmondta: a kutyafuttató azért létesült, mert korábban az ott élő kutyások kezdeményezték. Erről neki több aláírása is van.

– Amikor megkezdődött az építkezés, akkor volt olyan lakó, aki jelezte, hogy zavarni fogja a kutyák ugatása. Éppen ezért találtuk ki, hogy a futtatót reggel 8-tól este 20-ig tartjuk majd nyitva. Így az esti órákban nem is látogatható a terület – közölte Auth István. A DK-s önkormányzati képviselő azt is hozzátette: egy ideig állt is az építkezés, de amikor a hatóságok mindent rendben találtak, folytatták azt. Így tavaly ősszel vehették birtokba a területet a kutyabarátok. – Ismerik a számomat, nyitott vagyok a párbeszédre – üzente végül a képviselő.

A lakók egy másik politikusban bíznak

Mint megtudtuk, a Móricz Zsigmond téren élők egy csoportja a fideszes Barkóczi Csabával egyeztetett, akit külön is felkértek, hogy járjon el érdekükben.

Egyetértettek abban, hogy nem értenek egyet – Fotó: Barkóczi Csaba

– Ha összegyűjtik az aláírásokat, akkor Pécs polgármesterét fogom felkérni, hogy járjon el az ügyben. Jó lenne, ha Péterffy Attila találna kompromisszumos megoldást. Szerintem már azzal is elégedettek lennének, ha 30 méterrel arrébb tennék a futtatót. Ha ez sem történik meg, akkor a lakók perközösséget alkotnak majd és beperlik az önkormányzatot – mondta Barkóczi Csaba.