Az ügyészségen a sor a szír embercsempészek ügyében

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a két szír állampolgárságú férfinak az ügyében, aki illegális migránsokat akartak külföldre szállítani Baranyából - olvasható a Police.hu oldalán.

 

Embercsempészés kísérlete miatt folytatott büntetőeljárást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság két szír állampolgárságú férfi ellen. A 23, valamint 22 éves férfiakat a rendőrök május 28-án Kölked külterületén fogták el, amint éppen nyolc, magát szír, iraki, illetve palesztin állampolgárnak valló férfit szállítottak a német hatósági jelzéssel ellátott járműben. A nyomozók a járművet lefoglalták, a migránsokat és a csempészeket elfogták, majd előállították őket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A nyomozók megállapították, hogy a két férfi azért érkeztek az országba, hogy pénzért cserébe migránsokat szállítsanak Nyugat-Európába. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően embercsempészés kísérlete miatt őrizetbe vették őket, majd a Pécsi Járásbíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

A kiemelt képünk csupán illusztráció.

Előző sztori

Kolbászhoz hasonlította az ellenzéket Orbán Viktor

Következő sztori

Már 13779 aktív fertőzöttről tudnak jelenleg itthon