Címlap Balhé Bedrogozva re...

Bedrogozva rendezett autós üldözést tavaly nyáron a 17 éves fiú

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közúti veszélyeztetés, valamint járművezetés bódult állapotban bűncselekmények elkövetése miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 18 éves ellendi fiatalember ellen. - írta meg a Police.hu.

2020. augusztus 1-jén a délelőtti órákban Pécsen közlekedett az akkor még 17 éves ellendi fiú. A Dr. Veress Endre utcában a helyi rendőrök igazoltatni akarták. Azonban nem foglalkozott ezzel a sofőr, kikerülve az egyenruhásokat továbbhajtott.

A rendőrök nyomába eredtek az autónak, ami ekkor nagyobb sebességre kapcsolt és Kertváros irányába haladt tovább – eközben több szabályt is áthágott.

A többi közlekedő autót azzal veszélyeztette, hogy záróvonalon előzött, a szembejövő autósokat hirtelen fékezésre, illetve irányváltoztatásra kényszerítette. De voltak olyan sofőrök is, akiknek hirtelen fékezést követően az útpadkára kellett kormányozni gépkocsijukat azért, hogy elkerüljék az ütközést.

Az ámokfutót végül a Lahti utcai körforgalom előtt állították meg a rendőrök, az intézkedés során pedig az is kiderült, hogy nem rendelkezik jogosítvánnyal. Vele szemben felmerült a gyanúja annak, hogy a járművet bódult állapotban vezette, ezért a rendőrök vér- és vizeletmintavételről intézkedtek.

Később a toxikológiai, valamint az orvosszakértői vélemény eredményei igazolták a rendőrök gyanúját, ugyanis a mintákban amfetamint, valamint metamfetamint mutattak ki, vagyis bódult állapotban vezetett. A rendőrök a fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerte tettét.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.