Címlap Balhé Boltkirakat e...

Boltkirakat előtt nyúlt magához, 4 év fegyházra ítéltek egy hajléktalant Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vádlott és védője által a büntetés enyhítése végett bejelentett fellebbezés folytán másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a napokban megtartott tanácsülésen meghozott végzésével a Pécsi Járásbíróság 2020. október 1-jén kelt ítéletét helybenhagyta.

Sok volt a rovásán

A Pécsi Törvényszék jogerős ítéletében a férfit bűnösnek mondta ki szeméremsértés vétségében, védekezésre képtelen személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntettében és szabálysértési értékre, helyiségbe a jogosult tudta és belegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétségében, amelyek miatt halmazati büntetésül, mint többszörös visszaesőt a bíróság 4 év fegyházra és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételesen bocsátható szabadlábra.

Előbb onanizált…

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a letartóztatása előtt hajlaktalan életmódot folytató vádlott férfi 2019. augusztus 3-án reggel egy pécsi üzletház bejáratánál,

az egyik üzlet kirakatában meglátott egy hirdetést, amelyen három női alak volt, akik a vádlottnak megtetszettek, ezért a bejárattól jobbra a sarokban nemi szervét elővette és önkielégítést végzett.

A vádlottat 2019. június 29-én az éjszakai órákban egy pécsi kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállították ellátás céljából. A vádlottat egy kis időre egyedül hagyták a vizsgálóban, aki ezt kihasználva az asztalon elhelyezett, 22 500 forint értékű ESZIG kártyaleolvasó eszközt magához vette, azt eltulajdonította.

majd meglopta betegtársát

A vádlott a vizsgálatot követően egy kórterembe került egy beteggel. A vádlott kihasználta, hogy a sértett alszik, és a sértett ágya melletti szekrényben elhelyezett, 25 000 forint értékű mobiltelefont, 5 000 forint értékű SIM-kártyát és 6.00 forint értékű vércukorszintmérő-készüléket eltulajdonította.

Inzulinadagolót is zsákmányolt

Ezt követően a vádlott jogosulatlanul bement a kórházi osztály gyógyszeres szobájába, és onnan 2 db, összesen 4600 forint értékű inzulinadagolót tulajdonított el.

Az eltulajdonított dolgokat a helyszínen intézkedő járőrök a vádlottól visszavették.

A vádlott a fenti cselekményekkel a kórháznak 27.ó100 forint, míg betegtársának 36 000 forint kárt okozott, amelyek a helyszínen történt visszavétellel megtérültek.

Az ítélet jogerős.