Dalma, Izabella

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csücsülni fog az ukrán embercsempész

//

A Pécsi Járásbíróság 2020. június 15-én egy hónapra elrendelte az ukrán állampolgárságú I. S. letartóztatását több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

Hirdetés

2020. június 12-én 11 óra körüli időben a gyanúsított két – eddig ismeretlen – társával együttműködve, az általa vezetett litván forgalmi rendszámú, hétszemélyes gépkocsival azzal a céllal jelent meg a Nagyharsány-Beremend közötti közút egyik vasúti átjárója melletti szervizút kereszteződésében, hogy a két társa által a horvát-magyar zöldhatáron átjuttatott hat illegális bevándorlót a gépkocsival Magyarország területén Ausztriába szállítsa át. A gépkocsival a fenti helyszínen az illegális bevándorlók odaérkezésére várakozott, eközben őt rendőri intézkedés alá vonták, majd a közelben egy bozótosban elrejtőzött hat külföldi állampolgárt elfogták. – tette közzé Pécsi Törvényszék

A rendőröknek hála, az embercsempészet meghiúsult. Az elfogott illegális bevándorlók okmányokkal nem rendelkeztek, magukat szír állampolgároknak vallották. Velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

A nyomozó hatóság megállapította, hogy a gyanúsított által használt és tőle lefoglalt személygépkocsi, egy lopott jármű, ami a nemzetközi járműkörözési rendszerben szerepel.A gyanusított nem rendelkezik magyarországi lakcímmel és a bűncselekmény magas büntetési tételére tekintve fenn áll a gyanú, hogy ha szabadlábon védekezhetne, akkor elrejtőzne vagy akár elmenekülne az országból.

Mindezek által lehetne még számítani arra, hogy tárgyi bizonyítékok elrejtésével vagy megsemmisítével vagy az eljárásban részt vevő személyek befolyásolásával veszélyeztetné az ügy menetét. A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene, így a bíróság határozata nem végleges.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Ismét új időpontot kapott a következő Bond film

Következő sztori

Nagyon kéne a vér: üzenik a vérellátó szervezetek

Legutóbbiak innen: Balhé

bool(false)