Címlap Balhé Elbonthatják ...

Elbonthatják a “kalyibának” nevezett buszmegállót – a kutyapárti “passzivisták” még nem reagáltak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint megírtuk, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt “passzivistái” karácsony után önkéntes munkában színes és fedett buszmegállót építettek az Ágoston téren. Az önkormányzat azonban nem örült a spontán akciónak, közleményben szólították fel az alkotókat, hogy bontsák le “kalyibájukat – ugyanakkor ha megszerzik a szükséges engedélyeket, akkor ismét megépíthetik a fedett váróhelyet.

Leveleket küldözget az önkormányzat

Az önkormányzat mostani tájékoztatása szerint bár előző levelére nem érkezett válasz, a Biokom NKft. ügyvezetője újra személyes egyeztetést kezdeményezett az Ágoston téri buszmegállóba épített váró elhelyezéséről. Ha az építők erre sem reagálnak, akkor az építményt a cég telephelyén fogják letárolni.

A városvezetés szerint a “színes kalyiba” idegen városképi elem, amelyet előzetes egyeztetés és engedély nélkül húztak fel az Ágoston téri buszmegállóban. Az építőknek január 5-én írt levelet a Biokom NKft. ügyvezetője, amelyben azt kérte, hogy az építményt egyeztetett és engedélyezett módon, a város más, lakossági kéréseken alapuló helyszínére, így a például a Kodó dűlőbe, a Makay István útra, a Déli Ipari Parkban a Galilei útra, vagy éppen a II. János Pál útra helyezzék át. A társaság jelezte azt is, hogy kész átvállalni a buszváró megfelelő kialakításával kapcsolatos munkák egy részét.

A január eleji megkeresésre mindeddig nem érkezett válasz, ezért a Biokom NKft. ügyvezetője újabb levelet írt az építőknek. Ebben ismételten egyeztetést kezdeményezett az utasváró más helyszínen történő felállításáról. Egyúttal jelezte, amennyiben január 22-ig az új helyszínről és az áthelyezéshez kapcsolódó munkálatokról nem történik megbeszélés, akkor az engedély nélkül felállított utasváró építményt a jövőbeni egyeztetésekig a Biokom NKft. elszállítja a telephelyére.