Címlap Balhé Eldurvulni lá...

Eldurvulni látszik a kozármislenyi koronapletyka

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két nappal ezelőtt ütötte fel a fejét Kozármislenyben az a pletyka, miszerint a helyi óvodában három étkeztetésért felelős munkatárs elkapta az új típusú koronavírust. A tegnapi nap folyamán reagált az esetre a város polgármestere, Bíró Károly.

A városban tűzként terjedtek a híresztelések és egyéb pletykák azt illetően, hogy a helyi óvoda munkatársai közül páran elkapták a koronavírust. Sokan attól féltek, hogy ha igazak a híresztelések, akkor a jelenleg enyhülni látszó járvány be is robbanhatna a kis városban. A szálak egészen az önkormányzat által alkalmazott Mevid vendéglátással foglalatos cégig mentek el, akik a helyi óvoda étkeztetéséért felelősek.

Úgy hírlett, hogy három étkeztetésért felelős személy fertőződött meg, ebben az ügyben meg is kerestük kérdéseinkkel a helyi polgármestert, Bíró Károlyt, mivel a mi információink is ezt támasztották alá.

A polgármester mind közleményben, mind kérdéseinkre válaszolva cáfolta, hogy lennének pozitív COVID-19 teszt eredménnyel rendelkező óvodai dolgozók. Rosszindulatú pletykaként jellemezte a felmerült eseményeket.

Az óvodai dolgozók körében nincs tudomásom pozitív COVID-19 teszt eredményről! Mivel intézményünkben folyamatosan végzünk korona vírustesztelést mind szerológiai gyorstesztelést, mind PCR teszteket akreditált laborral, ezért intézményünkbe járó gyermekek kiemelkedő biztonságban vannak. Az óvodai dolgozók körében a munkáltató által elrendelt és elvégzett vírus tesztek minden alkalommal negatív eredményt mutattak az intézményvezető tájékoztatása szerint

– írta meg válaszul kérdéseinkre.

Csütörtökön videós közleményben is megerősítette, hogy szerinte olyan személyek kezdték el terjeszteni a pletykákat, akik az önkormányzati választásokon alulmaradtak. Hozzátette, hogy rendőrségi büntető feljelentést fognak tenni rémhírterjesztés vádjával.

Mindezek ellenére pár biztosnak mondható forrás az ellenkezőjét állítja a történteknek és úgy tudják, hogy az ÁNTSZ felé jelezték is az illetékesek a problémát.

Megkérdeztük a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát az esetről, ha válaszolnak lapunknak, frissítjük cikkünket!