Embercsempészt ítéltek el Mohácson

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Mohácsi Járásbíróság október 20-án kihirdetett ítéletével egy damaszkuszi születésű, hontalan férfit, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 évi börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és Magyarország területéről 5 év kiutasításra ítélt. Az elítélt a szabadságvesztés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra - olvasható a Pécsi Törvényszék oldalán.

A bíróság a szabadságvesztés büntetésbe beszámította az elítélt által 2020. január 2. napjától számítva október 20. napjáig előzetes fogvatartásban eltöltött időt és kötelezte az elítéltet az eljárás során felmerült 6.400 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az elítélt férfi január 2. napján – a hajnali órákban – az általa vezetett osztrák hatósági jelzésű, Opel Zafira autóval felvett 4 migránst, hogy megkezdje a továbbszállításukat az ország mélysége felé, és Ausztriába csempéssze őket. A négy személy korábban tiltott határátlépést követően Magyarországra érkezett, és Újmohács közelében bujkált.

Szállítás közben a rendőrség járőrei, Újmohács külterületén, a Duna árvízvédelmi gáton 01 óra 10 perckor az elítéltet igazoltatták. Az ellenőrzés során megállapították, hogy az általa vezetett személygépkocsiban négy fő szír állampolgár utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat, hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A járműben utazó személyek úticélja Hollandia lett volna.

A bíróság ítélete jogerős.

Előző sztori

Közel félmilliárd forintos kormányzati támogatásban részesülhetnek roma nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezetek

Következő sztori

Keresik az Év Turistaházát!