Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két hónapja lépett életbe az új parkolási rendelet Pécsen. A közterület felügyeletnél eddig tartott a türelem, csütörtökön a Tettye környéken figyelmezették azokat az autósokat, akik nem ismerik a KRESZT és a közlekedési táblákat. Az engedély nélkül várakozók a korlátozott várakozási övezetben egyelőre figyelmeztetést kapnak, a következő szabálysértésnél 20 ezer forintos csekkre számíthatnak.

Engedély nélkül várakozó autókat figyelmeztetnek a pécsi közterületfelügyelet munkatársai

A Tettye környék mostantól élhetőbb lesz, ugyanis a belváros közelsége miatt sokan itt kerestek magunknak ingyen parkolóhelyet. Mindennapos látvány a parkolási zónák határán az ingyen parkolóhelyekért hiénázó autósok látványa. Ennek most vége, lehet többet gyalogolni, avgy fizetni a parkolásért.

Az elmúlt években a legtöbb probléma a Tettye környéken volt, ahol a lakóknak már annyira elegük volt a szabálytalanul parkoló kocsikból, hogy volt, aki szemetes kukákat tett a kijáratát elálló autó tejére.

Február elsején új parkolási rendelet lépett hatályba Pécsen. A lakosságot érintő jelentősebb két új változás a korlátozott várakozási övezetek növekedése, illetve a parkolási zóna bővülése a Rókusalja területével.

A korlátozott várakozási övezetekhez tartozó utcák névsora is hosszabb lett.

  • Az 1. korlátozott várakozási övezetbe került az Aradi Vértanúk útja díszburkolattal ellátott szervizútja, a Nyíl utca és a Mecsek utca a korábbi 1.4. védett övezetből, illetve a Kodály Zoltán utca 2–8. számú társasházak közötti szakasza.
  • A 2. korlátozott várakozási övezetbe került a Kálvária utca a korábbi 1.4. védett övezetből, a Magaslati út, a Hunyadi János utca, a Hegyalja utca, a Losonc utca és az Ágota utca irányába.
  • A 3. korlátozott várakozási övezetbe került teljes hosszában a Szilágyi Dezső utca, a Tompa Mihály utca, az Ungvár utca, a Vas Gereben utca. Illetve bővül az övezet területe további 5 utcával: Kassa utca, Kandó Kálmán utca, Nagyszeben utca, Dárda utca és a Semmelweis utca Kolozsvár utca–Mártírok útja közötti szakasza.

Akik a korlátozott várakozási övezetben laknak, lakcímkártyájuk bemutatásával továbbra is válthatnak ki egy évre szóló engedélyt, amelynek birtokában korlátozás nélkül várakozhatnak a területeken. Az új területekre vonatkozó engedélyek, bérletek már megvásárolhatóak a Biokom központi ügyfélszolgálati irodájában (Pécs, Siklósi út 52.).