Címlap Balhé Fojtogatás, s...

Fojtogatás, szamurájkard és baseballütő – tömegverekedés volt Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó forrása: Péterffy Attila közösségi oldala

A pécsi önkormányzat házilapja több cikkben is lelkesen tudósított arról a nemrégen alakult roma szervezetről, amelynek elnöke és annak férje két gyerekre támadt rá a Hősök tere környékén a húsvéti hétvégén, mert az egyik kisfiú kismotorozott az „utcájukban” – értesült a Pécs Aktuál. Az egyik fiút a nyakánál fogva kapta el az egyesület vezetője, miközben obszcénul üvöltött vele, a másik – pár évvel idősebb – fiút pedig az arcán is megvágták – mesélte lapunknak az egyik gyerek édesanyja.

A balhéban ugyanis szamurájkard és baseballütő is előkerült, ezekkel támadtak a gyerekekre, illetve az időközben megjelent szüleikre.

A fojtogatás nyomai (Fotó: a sértett kisfú édesanyja)

Az egyesületi vezető egyik fia szamurájkardot rántott, majd azzal sérülést is okozott:

megvágta az egyik fiú arcát

– állítják, és erről egy fotót is bemutattak.

A vágás nyoma (Fotó: a sértett hozzátartózója)

Az esetről részletes élő videó is kikerült a Facebookra, illetve egy leírás is felkerült az egyik roma csoportba. Ez utóbbit megmutatjuk, de személyiségi jogok miatt a neveket kitakartuk:

A kép nagyítható

Lapunk megkereste a rendőrséget is, hogy megtudjuk: hivatalosan mi történt

A rendőrség azt közölte lapunkkal, hogy „a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint március 31-én 20 óra 30 perc körül Pécsett, a Baltika utcában négy férfi szóváltásba keveredett egymással, majd a náluk lévő botokkal bántalmazták egymást. A bántalmazást követően egyikőjük, vélhetően egy karddal az arcán megvágott egy arra sétáló férfit, aki az eset során könnyebben megsérült. A rendőrök a férfiakat előállították, majd kihallgatták őket gyanúsítottként.

Ellenük csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

A nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb információt egyelőre nem kívánunk adni” – írták végül.

(Borítókép: illusztráció)