Hiába volt rács mögött, így is becsapott embereket

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki elítéltként a börtönből másokat próbált becsapni lottónyereményt színlelve - közölte a Baranya megyei főügyész kedden.

A csalással vádolt férfi 2019 nyarán szabadságvesztését töltötte egy börtönben, ahol az intézet tudta és engedélye nélkül tartott egy mobiltelefont és egy más nevére szóló SIM-kártyát.

A vádlott magát szerencsejátékot szervező cég képviselőjének kiadva hívott fel véletlenszerűen kiválasztott telefonszámokat, azok használóival igyekezett elhitetni, hogy szerencsejátékon pénzt nyertek, továbbá próbálta őket rávenni telefonjának pénzzel való feltöltésére.

Az ügy pécsi sértettjének azt állította, hogy készpénzt nyert, ehhez azonban csak úgy tud hozzájutni, ha egy bankautomatán keresztül feltöltéseket hajt végre az általa megadott telefonszámra; a fogvatartott férfi iránymutatásai alapján a sértett hat alkalommal összesen kilencvenezer forinttal töltötte fel a megadott és általa használt telefont.

A vádlott ezt követően mobillottó nyereményjátékon vett részt a feltöltött pénz segítségével, és mintegy harmincötezer forintot nyert. Az összeget hozzátartozói bankszámlájára utaltatta, így jutva készpénzhez a feltöltésből származó csalásból.

Kiemelt képünk illusztráció.

Előző sztori

Jön a kötelező szuri a pécsi kutyusoknak

Következő sztori

Változékony időre számíthatunk

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1