Címlap Balhé Hölgyre támad...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség garázdaság vétségével vádolja a pécsi vásárcsarnokban pultot üzemeltető férfit, aki a trágár beszédét szóvá tevő vásárlóra támadt.

A vádhatóság szerint a sértett egy idős hölgy december 8-án a déli órákban a vásárcsarnok egyik üzletében vásárolt és hallotta, hogy az üzlet tulajdonosa trágárul beszél a női alkalmazottakkal. A sértett ezt szóvá tette, mire a vádlott őt is trágár kifejezésekkel illette.

A sértett ekkor közölte a vádlottal, hogy bejelenti viselkedését a piacfelügyelőnek. A vádlott ezt hallva kilépett az üzlet ajtaján és támadóan a sértett felé indult, közben megfenyegette azzal, hogy „agyonvágja”.

A sértett elsietett, majd bejelentést tett a piacfelügyelőnél, akivel együtt mentek vissza a vádlott üzletéhez. A vádlott meglátva őket, indulatosan a sértett elé lépett, kiabált vele, fenyegette és több méteren keresztül lökdöste, a sértett védekezésül maga elé tartott kezeit ellökte, majd egyszer felé ütött, de nem találta el.

A férfi cselekménye kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, alkalmas volt arra, hogy másokat megbotránkoztasson, megijesszen. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt pénzbüntetést szabjon ki.