Címlap Balhé Hűha: feljele...

Hűha: feljelentették Mészáros Lőrincet és Tiborcz Istvánt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hajnal Miklós, a Momentum politikusa a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult kartellgyanú miatt – vette észre a 24.hu.

A Momentum Mozgalom országos elnökségi tagja, országgyűlési képviselőjelöltje Facebook-oldalán jelentette be, hogy feljelentette kartellgyanú miatt Mészáros Lőrincet és Tiborcz Istvánt. 

A feljelentő szerint mindketten azért nyerhetnek ugyanis ilyen sok tendert, mert tiltott módon összejátszhatnak egymással és a  közbeszerzést kiíró állami intézményekkel is, ami tiltott.

Az ellenzéki politikus hosszan taglalja, miért tartja gyanúsnak, hogy a két üzletemberhez köthető cégek testvériesen megosztoznak a rendkívül drága építkezéseken. Szerinte ezzel a magyar adófizetők kétszeresen veszítenek:

egyrészt közpénzből rendkívül drágán épülnek meg a beruházások, másrészt nincs verseny, ami kikényszerítené a jó minőségű alapanyagok, eszközök használatát és a magas színvonalú kivitelezést.

Hajnal Miklós úgy véli, a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) már évek óta ki kellett volna vizsgálnia mindezt. Azt reméli, a GVH-nak lesz ideje vizsgálni a beadványát, hiszen júniusban bejelentették, az építőipari kartellekkel foglalkozó csoportot indítanak, márpedig az általa említett ügyekben „csak csak úgy repkednek a százmilliárdok”.

(Illusztráció: Népszava/Kovalovszky Dániel)