Címlap Balhé DROG(F)OSZTÁS...

DROG(F)OSZTÁS KERTIBEN: elkapták a pécsi dílereket!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fényes nappal törték a drogdílerekre az ajtót Kertvárosban! De még más lakásba is be kellett menniük, hogy "kitakarítsák" a paneleket a szerektől. A rendőrök ezután őrizetbe vették azt a két férfit, akik új pszichoaktív anyagot árulták Pécsett, egy kertvárosi iskola mellett - áll a Police.hu oldalán.

 

RÁJUK TÖRTÉK AZ AJTÓT

Kedd délelőtt egy összehangolt akció keretében két férfit és egy nőt fogtak el Pécsett.

Kertvárosban terítették a drogot

Egy 25 éves pécsi férfi és társa – egy 31 éves pécsváradi férfi – hónapok óta kábítószert árult Pécsett, a Kertvárosban, többek között egy iskola és egy kollégium környezetében. A rendőrök mindkét férfit elfogták, majd előállították a Pécsi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók a 25 éves férfi lakásán megtartott kutatás során

bruttó 450 gramm kábítószergyanús növényi származékot találtak és foglaltak le.

Más lakásban is találtak drogot

A rendőrök a két férfi egyik ismerőse lakásán közel 100 darab alufóliába csomagolt, kábítószer gyanúját keltő zöld növényi származékot találtak és foglaltak le.

A lakásban tartózkodó 18 éves nőt előállították, a vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, ezért őt is gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

A vagyonvisszaszerzés keretében a rendőrök feltehetőleg a bűncselekménnyel összefüggésben szerzett gépkocsit, készpénzt, mobiltelefonokat és egyéb tárgyakat is lefoglaltak.

Nyomoz a rendőrség

A két férfi ellen – őrizetbe vételük mellett – új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság, és kezdeményezték letartóztatásukat. A nő ellen pedig kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás.